Τα «άκουσε» ο Σκουρλέτης από τους πλημμυροπαθείς (βίντεο)

Αποδέκτης αντιδράσεων έγινε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά την επίσκεψή του σε χωριά του Αγρινίου που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία.
Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα πήγε στην περιοχή της Κλεισούρας, όπου η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων υπέστη μεγάλη ζημιά, λόγω κατολισθήσεων.

Επίσης, επισκέφθηκε τις κοινότητες Κλεισορεύματα, Διαφινιάς, Χρυσοβέργι και Ζευγαράκι, που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι, που ήδη έχουν ξεκινήσει, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών είτε είναι σπίτια, είτε επιχειρήσεις, είτε οικοσκευές, ώστε να μπουν στον δρόμο των αποζημιώσεων, αφού υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε μπροστά μας έναν επόμενο “Γολγοθά”, δηλαδή να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε γρήγορα αποκατάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, με σχέδιο παρεμβάσεων και ευθύνη. Χρειάζεται σχέδιο, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις».

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε οικίες, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά δίκτυα, σε γέφυρες και σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του νομού Αιτωλοακαρνανίας.