Τεράστια ανάσα: Δείτε αν σας καταβληθούν μέχρι 1.000 ευρώ έως την Κυριακή!

Πρόκειται για μια πολλαπλή κλήρωση της ΑΑΔΕ που θα μοιράσει συνολικά 10 εκατ. ευρώ και στην οποία θα μετάσχουν οι λαχνοί που αντιστοιχούν σε πληρωμές που έγιναν ηλεκτρονικά μέσω τραπεζών στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αναδειχθούν 1.000 νικητές ανά μήνα, καθώς οι κληρώσεις ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση τον Νοέμβριο και η πρώτη εξ αυτών αφορούσε συναλλαγές που είχαν γίνει τον μήνα Οκτώβριο.

Στην πολλαπλή κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής αναμένεται να μπουν και κάποιες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο οι οποίες, επειδή δεν έγιναν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες αλλά με απευθείας καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς επαγγελματιών και επιχειρήσεων, δεν είχαν προλάβει να καταχωρηθούν ως τα μέσα Νοεμβρίου, για να κληρωθούν μαζί με εκείνες της πρώτης κλήρωσης.

Η προσθήκη λαχνών που αντιστοιχούν στον Οκτώβριο πάντως, εκτιμάται ότι μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες επιτυχίας. Στην πρώτη κλήρωση οι πιθανότητες ήταν περίπου 1:4.500 (αναδείχθηκαν 1.000 νικητές μεταξύ 4.554.328 φορολογουμένων με ξεχωριστά ΑΦΜ) αλλά χωρίς να συμπεριληφθούν σε αυτήν και μεγάλος αριθμός πληρωμών με εμβάσματα σε επαγγελματικούς λογαριασμούς.



Λοταρία αποδείξεων: Την Κυριακή η κλήρωση από την ΑΑΔΕ

Στην πραγματικότητα, κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.

Ειδικότερα:
Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών έως εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.
– Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.
– Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.
– Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

Πριν την διενέργεια της κλήρωσης θα μπορούν οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν με πόσους και ποιους λαχνούς συμμετέχουν, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr). Στην ίδια εφαρμογή, αμέσως μετά τη διεξαγωγή κάθε κλήρωσης, οι φορολογούμενοι θα έχουν και ενημέρωση για το αν οι λαχνοί τους είναι μέσα στη λίστα των «τυχερών».



Όσοι τυχεροί κερδίσουν τα 1.000 ευρώ θα λάβουν και ειδοποιητήριο μήνυμα, στον λογαριασμό τους στο Taxisnet και μέσω της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης. Για να εισπράξουν τα κέρδη τους θα πρέπει να δηλώσουν και τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο πρέπει να είναι οι ίδιοι δικαιούχοι. Αν δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, τους παρέχεται περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος για να ανοίξουν και να πιστωθεί το ποσό. Αν δεν το πράξουν, τότε το έπαθλο θα δίδεται σε κάποιον από τους αμέσως επόμενους χίλιους επιλαχόντες δικαιούχους, που ορίζονται επίσης κατά την διαδικασία της κλήρωσης.

Πηγή: athensmagazine