Οι βίαιοι κακοποιοί που ξυλοκοπούσαν άγρια ηλικιωμένους για να τους ληστέψουν

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία φωτογραφίες και τα στοιχεία δυο αλλοδαπών που «ξάφρισαν» σπίτια ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Πρόκειται για τους Florence Pera και τον Geraldo Demiri υπηκόους Αλβανίας . Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν στις 20-10-2017 και ήταν μέλη σπείρας η οποία διέπραττε κλοπές ενώ κατά την διαφυγή τους αφαιρούσαν, με τη χρήση των κλειδιών που ανεύρισκαν, τα οχήματα των παθόντων.



Ο 26χρονος Florence Pera





Ο 28χρονος Geraldo Demiri

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης των μελών της σπείρας, ήταν η έντονη βία που ασκούσαν στα θύματα τους σε περίπτωση που οι πράξεις τους γινόντουσαν αντιληπτές. Επιπλέον, την ίδια τακτική ακολουθούσαν και στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων τους. Περαιτέρω, τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και διαρρηκτικών εργαλείων, έγγραφα τρίτων προσώπων, δύο μαχαίρια και ένα πιστόλι τύπου Replica .

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρείς ληστείες, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος ηλικιωμένων και μία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Χαλκιδική καθώς και δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην Αττική και στην Καλαμάτα, μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη σε Πρεσβευτική κατοικία στο Ψυχικό.