Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο και με κοτόπουλο. Θες κάτι άλλο από την ζωή σου;

Σπανακόπιτα. Πίτα που αν έχεις ζήσει για λίγο στο εξωτερικό θα έχεις καταλάβει αρκετά την απουσία της από την ζωή σου. Αυτή η συνταγή θυμίζει μαμά ίσως και γιαγιά.
Οι σπανακόπιτες με σπιτικό φύλλο είναι απλά ασυναγώνιστες. Τι γίνεται όμως στην δική σου περίπτωση που δεν ξέρεις να ανοίγεις φύλλο και γενικώς δεν έχεις χρόνο για να φτιάξεις πίτες; Δεν τρως; ΝΟΤ.

Η παρακάτω συνταγή είναι μία εναλλακτική επιλογή που μπορείς να φτιάξεις και πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Χρειάζεσαι μερικές φέτες ψωμιού και ετοιμάσου να εθιστείς με την δική σου σπανακόπιτα. Το σνακ στο γραφείο πλέον... ανεβαίνει επίπεδο.




Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο κιμά ή τριμμένο
1 κουταλιά αλεύρι
1/2 φλιτζάνι γάλα ( 2% κατά προτίμηση)
30 γρ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, αποψυγμένο (ή φρέσκο)
1 στήθος κοτόπουλου στη σχάρα και κομμένο σε φέτες λεπτό
8 φέτες ψωμιού
βούτυρο


Εκτέλεση:

Λιώσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγείρεψέ το για μερικά λεπτά. Ανακάτεψε το αλεύρι μέχρι να κάνει μια πάστα με το κρεμμύδι και το βούτυρο για περίπου 1 με 2 λεπτά. Έπειτα, ρίξε μέσα το χάλα και ανακάτεψέ τα για περίπου ένα λεπτό.

Ύστερα, πρόσθεσε τα τυριά και το πιπέρι. Ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και πρόσθεσε το γιαούρτι. Τέλος, πρόσθεσε το σπανάκι και ανακάτεψέ τα ξανά πολύ καλά.

Προσθέτετε τυρόπιτα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Ανακατέψτε το γιαούρτι μέχρι την ομαλή. Αλεξίστε τις αγκινάρες και το σπανάκι και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε να συνδυάσετε. Βυθίστε θα είναι παχύ, απλώς χρησιμοποιήστε μερικούς μυς και ανακατέψτε σε αυτά τα λαχανικά!

Ταυτόχρονα, ψήσε το κοτόπουλο (χρησιμοποίησε αντικολλητικό τηγάνι) και φρυγάνισε το ψωμί σου. Μόλις είναι έτοιμα, κόψε σε πολύ λεπτές φέτες το κοτόπουλο και ανακάτεψέ το με το μείγμα από σπανάκι. Άλειψε τις φέτες του ψωμιού με βούτυρο και έπειτα πρόσθεσε ανά δύο φέτες γέμιση.