Βίντεο γροθιά στο στομάχι: 130 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από ασιτία στην Υεμένη

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Υεμένη καθώς σύμφωνα με στοιχεία οργάνωσης 130 παιδιά πεθαίνουν από ασιτία κάθε μέρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία να χαλαρώσει τον αποκλεισμό που επιβάλλει στην Υεμένη.

Έρευνα από τις ΗΠΑ προειδοποίησε ότι χιλιάδες πολίτες της Υεμένης θα πεθαίνουν καθημερινά, αν ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός δεν προχωρήσει σε άρση του αποκλεισμού των βασικών λιμανιών της χώρας. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Περίπου 130 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά, λόγω ασιτίας και ασθενειών, ενώ περίπου 50.000 αναμένεται να χάσουν τη ζωή τους μέχρι να τελειώσει το 2017!



Η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children εκτιμά ότι 20.000 παιδιά κάτω των 5 ετών στην Υεμένηπροστίθενται στον κατάλογο με τους οξέως υποσιτισμένους κάθε μήνα, «δηλαδή κατά μέσο όρο 27 παιδιά την ώρα».

Ο εμπορικός αποκλεισμός της Υεμένης επιδεινώνει τη διατροφική κρίση, «οδηγώντας σε μια σημαντική αύξηση θανάτων παιδιών από οξύ υποσιτισμό και ασθένειες που μπορούν να προληφθούν», τονίζει σε ανακοίνωσή της.
Θερίζει η χολέρα

Από τον Απρίλιο περισσότεροι από 940.000 άνθρωποι στην Υεμένη έχουν προσβληθεί από τη χολέρα, μια ασθένεια που μεταδίδεται μέσω του ακάθαρτου νερού, στη χειρότερη επιδημία που έχει καταγραφεί στη διάρκεια ενός έτους και έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 2.200 ανθρώπων, τόνισε η Γιολάντα Ζακεμέ εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ.

«Το σύστημα υδροδότησης και αποχέτευσης στη Ντάμαρ και την Άμαραν καλύπτουν πλέον μόνο τις ανάγκες του μισού πληθυσμού», πρόσθεσε.