Διάσημος ηθοποιός μιλάει ανοιχτά για τη μάχη που δίνει με την κατάθλιψη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε διάσημος ηθοποιός, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για τη μάχη που δίνει με την κατάθλιψη, αλλά και πώς με υπομονή μπορείς να την αντιμετωπίσεις.
Ο λόγος για τον Ryan Phillippe, ο οποίος έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό Women’sHealth και μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι δίνει αγώνα με την κατάθλιψη.
«Πιστεύω ότι η κατάθλιψη και οι διαταραχές στη διάθεση, είναι μία εμπειρία που την περνάς μόνος»,λέει. Και συνεχίζει: «Νομίζω, οι άνθρωποι φοβούνται ότι θα στιγματιστούν ή θα τους αντιμετωπίσουν σα να είναι κάτι της μόδας, το οποίο είναι και η απάντηση μερικές φορές σε κάποιον που λέει ότι μάχεται με την κατάθλιψη».



Ωστόσο, όπως εξηγεί ο διάσημος ηθοποιός, η κατάθλιψη μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορες μορφές και εξαρτάται με το ποιος είσαι και σε τι φάση είσαι. «Δε νομίζω ότι δεν πρέπει να μιλάμε για αυτήν. Αν μιλάμε ανοιχτά, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να την αντιμετωπίσει, δίνοντας τα εργαλεία που έχουμε μάθει μέσα από την πορεία αυτή».

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Phillippe μιλάει ανοιχτά για τη δική του «μάχη» με την κατάθλιψη. Το είχε κάνει και τον περασμένο χειμώνα, όταν μεταξύ άλλων, είχε παραδεχτεί ότι τα παιδιά του (έχει αποκτήσει 2 από το γάμο του με την Reese Witherspoon κι ένα από τη σχέση του με την Alexis Knapp), είναι ένας λόγος για να στρεσάρεται περισσότερο. Μάλιστα, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, η 18χρονη Eva και ο 14χρονος Deacon βρίσκονται στην εφηβεία και, όπως είχε πει τότε, είναι κάτι που του προσθέτει επιπλέον άγχος. Από τη στιγμή, δε, που δε ζει την και την καθημερινότητα τους. Σε εκείνη τη συνέντευξη, ο 42χρονος ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι ο αγώνας του με την κατάθλιψη ξεκίνησε από τη δεκαετία των 20 και συνεχίστηκε και στα 30 του, ενώ εξήγησε ότι σήμερα είναι καλύτερα από τότε, αφού πλέον έχει μάθει τον τρόπο να την αντιμετωπίσει.

Εξάλλου, μεγαλώνοντας, έχει περισσότερες εμπειρίες, αλλά και την ωριμότητα να χειριστεί ορισμένες καταστάσεις.