Αυτός είναι ο νικητής του Master Chef – Η ανάρτησή του στο Facebook (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη μάχη δόθηκε στον τελικό του Master Chef ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Τσιάτσιο και τον Λάμπρος Βακιάκος, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.


Ο μεγάλος τελικός του Master Chef εξελίχθηκε σε ένα ντέρμπι για τους δύο φιναλίστ του παιχνιδιού μαγειρικής, οι οποίοι αντιμετώπισαν τρεις δύσκολες διαδικασίες.

Στην πρώτη δοκιμασία, Λάμπρος και Κωνσταντίνος κλήθηκαν να δοκιμάσουν από ένα «τσίλι κονκάρνε» και να εντοπίσουν τα 20 υλικά που περιελάμβανε το πιάτο. Κάθε παίκτης κατάφερε να βρει από οκτώ υλικά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν στη δεύτερη δοκιμασία ισόπαλοι.

Η δεύτερη δοκιμασία απαιτούσε από τους παίκτες να επιλέξουν ένα master box, όπου κρυβόταν το βασικό υλικό, με το οποίο θα δημιουργούσαν μια συνταγή της επιλογής τους. Τα πιάτα τους βαθμολόγησαν οι τρεις κριτές του σόου δίνοντας ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος κατάφερε να αποσπάσει δύο δεκάρια και έτσι να προπορευθεί με έναν μόλις βαθμό του αντιπάλου του.

Στην τελική δοκιμασία, οι τρεις Έλληνες σεφ και κριτές του παιχνιδιού, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς υποδέχτηκαν έναν από τους διασημότερους κριτές MasterChef σε όλο τον κόσμο, τον πολυβραβευμένο σεφ, με ελληνική και κυπριακή καταγωγή, George Calombaris.

Αυτός είναι που έδωσε στους παίκτες μία από τις δυσκολότερες συνταγές του, ανεβάζοντας τον πήχη της αναμέτρησης σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Τελικά, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό και με μόλις ένα βαθμό διαφορά, ο Λάμπρος κέρδισε τον τίτλο του Master Chef αλλά και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.


Ο Λάμπρος Βακιάρος γεννήθηκε στις ΗΠΑ, στο Lawrence της Μασαχουσέτης, στις 28 Δεκεμβρίου το 1991 και κατάγεται από τη Σάμο.
Σπούδασε στην Αθήνα, στην Ελβετική σχολή Alpine Center, με την πρώτη του πρακτική να γίνεται στο "Μykonos Grace" και μετά στην Ισπανία, στο παγκοσμίως φημισμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο "Restaurante Martin Berasatequi", στο San Sebastian. Ακολούθησαν το "The Rich-Carlton, Abama" στην Τενερίφη, αλλά και το διάσημο Japanese εστιατόριο "Kabuki Wellington" και πάλι στην Ισπανία.
Επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε σε εστιατόρια σε Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Αττική.