Αισθησιακή φωτογράφηση με εσώρουχα σε ναό – Κινδυνεύει με φυλάκιση το μοντέλο!

Ποινή φυλάκισης έως και τρία έτη αντιμετωπίζει η 23χρονη Ξένια Καλουγκίνα, η οποία πόζαρε, με αφορμή αισθησιακή φωτογράφιση, σε έναν ερειπωμένο ναό, κάνοντας ανω-κάτω την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Αξιωματούχοι της Εκκλησίας να εκφράζουν την οργή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το μοντέλο αμάρτησε, γιατί δεν φόρεσε πέπλο, ενώ πόζαρε μέσα στο κτίριο.
Η ρωσική Επιτροπή Έρευνας έχει αναλάβει την υπόθεση, όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail". Η πανέμορφη Ρωσίδα πόζαρε με λευκά νυφικά εσώρουχα, σε μία αισθησιακή φωτογράφηση για την οποία εγκαλούνται εκτός από την ίδια, οι φωτογράφοι, όπως και η διεύθυνση του περιοδικού, για λογαριασμό της οποίας γινόταν η φωτογράφηση.

Το 23χρονο μοντέλο φωτογραφήθηκε στο ιερό κτίριο του Γκάρι, το Τατάρσταν, που κτίστηκε το 1897. Η Εκκλησία απαγορεύει στις γυναίκες να προσέρχονται στο κτίριο χωρίς πέπλο ή μαντήλι. Ο ιερέας Βλαντιμίρ δήλωσε ότι ήταν μία ριψοκίνδυνη φωτογράφηση, ενώ ο πιστός Γιαροσλάβ Ιβάνοφ υποστηρίζει ότι η γυναίκα πρέπει να τιμωρηθεί.



Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η διεύθυνση του ρωσικού περιοδικού "Sovet da Lyubov" έσπευσε να απολογηθεί: "Με την φωτογράφηση δεν είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλλουμε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πιστών".
Υπήρξαν και κάποιοι,όπως η κριτικός Σβετλάνα Μασλόβα, που έσπευσαν να υποστηρίξουν πως δεν υπάρχει τίποτα προσβλητικό στις φωτογραφίες. "Λυπάμαι για όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη φωτογράφηση και τους εύχομαι καλή τύχη στο δικαστήριο", δήλωσε.
Η ρωσική έκδοση του περιοδικού "Maxim" υποστήριξε:"Ελπίζουμε ειλικρινά ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική κι ότι η Ξένια-μαζί με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού, τους φωτογράφους και τους στιλίστες - δεν θα καούν στη φωτιά".