Μάρω Κοντού: «Είμαι σπάταλη όσο δεν παίρνει. Δεν τα καταλαβαίνω τα χρήματα»

Η Μάρω Κοντού θεωρεί ότι έχει πολλά ελαττώματα, αλλά πρέπει να ρωτήσω τους οικείους της να μιλήσουν για αυτά. Αυτό που σίγουρα αναγνωρίζει πάνω της είναι ότι είναι σπάταλη.

«Είμαι σπάταλη όσο δεν παίρνει. Δεν τα καταλαβαίνω τα χρήματα. Τα ξοδεύω με τρομερή ευκολία. Είναι σαν να μην τα εκτιμώ», θεωρεί ότι τα κουσούρια μας οι άνθρωποι δεν τα αλλάζουμε και ότι ο χρόνος τίποτα δεν μας μαθαίνει, αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να κοιτάξουμε γενναία μέσα μας.


Για να κερδίσει κανείς την αυτογνωσία θέλει σκληρή δουλειά και να συρρικνώσει το «εγώ» του.
Όταν έχασε τη μητέρα της, αισθάνθηκε να «εκριζώνεται» και για δύο χρόνια ζήτησε βοήθεια από ειδικό. Έτσι, ανακάλυψε αρκετά πράγματα για τον εαυτό της.

Η αρετή της είναι η ειλικρίνεια της. Τα λέει έξω από τα δόντια και με αυτό τον τρόπο κοιμάται καλά και ήσυχα τα βράδια. Μπορεί να είναι δύσκολη η αλήθεια, αλλά τουλάχιστον τη λες και ξεμπερδεύεις και ξέρει και ο άλλος τι να περιμένει από σένα.
Μίσος, πισώπλατα μαχαιρώματα και λοιπές κακίες δεν βίωσε στη δουλειά.

«Δεν έδινα σημασία σε αυτά. Δεν τα κοιτούσα. Αναζητούσα πάντα το καλό μέσα στους άλλους και αυτό τους έβγαζα. Αυτό μετρούσε. Αν περιμένεις τα μαχαίρια, θα έρθουν τα μαχαίρια», λέει στα Παραπολιτικά.
Τον θάνατο δεν τον σκέφτεται καθόλου, «θα κάνει εκείνος ό,τι πρέπει, όταν το αποφασίσει. Τι κερδίζω με το να τον σκέφτομαι;». Φοβίες πια δεν έχει. «Είναι περιττές και μας κόβουν τη δύναμη. Παλαιότερα, φοβόμουν το ασανσέρ, το αεροπλάνο, αλλά μετά σκέφτηκα ότι είναι ανόητο να φοβάμαι και έτσι το ξεπέρασα. Το ίδιο και με τις ανασφάλειες. Με βλέπω στον καθρέφτη πια και λέω: "Μπράβο σου που είσαι έτσι στα 80 σου"», λέει η ίδια στα Παραπολιτικά



Πηγή: http://www.gossip-tv.gr