Ανατροπή: «Ημουν σε άμυνα» λέει ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δολοφονία 47χρονου από τον 39χρονο παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη μέσα στο πρακτορείο που είχε ο παραολυμπιονίκης στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που ανατρέπουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής, ο παραολυμπιονίκης είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν στο πρακτορείο και ήρθε άνδρας αυτός ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου εκεί κοντά για να ξεκαθαρίσουν προσωπικό τους ζήτημα. Όπως είπε ο 47χρονος είχε ενοχληθεί που ο 39χρονος Βασίλης Τσαγκάρης είχε σχέσεις με την εν διαστάσει σύζυγο του 47χρονου.

Δεν άργησε να ξεσπάσει καυγάς και μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες οι φωνές τους ακούγονταν μέχρι έξω στην γειτονιά. Σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο Τσαγκάρης στους αστυνομικούς, ο 47χρονος προσπάθησε να τον πυροβολήσει με ένα πιστόλι και πάνω στην πάλη που ακολούθησε το όπλο εκπυρσοκρότησε και ο 47χρονος έπεσε νεκρός. Το όπλο τύπου Zastava βρέθηκε πεσμένο στο πάτωμα και είναι χαρακτηριστικό ότι είχε μέσα πέντε σφαίρες.

Ο παραολυμπιονίκης



Το θύμα



Η ερωτική σχέση που είχε συνάψει ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης με την εν διαστάσει σύζυγο του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου, ήταν η αιτία για το στυγερό έγκλημα χθες το βράδυ στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από τις αρχές, ο δράστης είπε κατά την ανάκριση πως διατηρούσε σχέση με την εν διαστάσει σύζυγο του θύματος, το οποίο ήρθε στο μαγαζί του για να του ζητήσει το λόγο.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του Παραολυμπιονίκη το βράδυ της Πέμπτης, λίγα τετράγωνα μακριά από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που έγινε το φονικό, ο 39χρονος έσπασε... «Εγώ τον σκότωσα, δεν το ήθελα, θόλωσε το μυαλό μου. Τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, ήρθε στο πρακτορείο με το πιστόλι και με απείλησε... Φοβήθηκα, άρπαξα το πιστόλι και τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Στην συνέχεια τα έχασα, δεν ήξερα τι να κάνω. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τους είδα, αλλά έφυγα και έφτασα σπίτι μου».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης, ο 47χρονος πήγε αποφασισμένος να προκαλέσει κακό, αφού μαζί του είχε ένα όπλο. Κατά τον καβγά, σύμφωνα με όσα λέει ο παραολυμπιονίκης, το όπλο εκπυρσοκρότησε μία φορά, τραυματίζοντας το θύμα. Στη συνέχεια ο 39χρονος άρπαξε το όπλο, όπως ο ίδιος δηλώνει στις αρχές και πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές το θύμα.
Μέσα στη νύχτα ακούστηκαν φωνές


Οι μαρτυρίες των περιοίκων συγκλονίζουν. Μέσα στη νύχτα ακούστηκαν φωνές. Ο 39χρονος και ο 47χρονος ακούγονταν να φωνάζουν. Αντάλλασσαν βαριές κουβέντες. Ο καβγάς, λένε οι περίοικοι κράτησε ώρα. Ξαφνικά ακούστηκε ήχος πυροβολισμού και όλα τελείωσαν.

Οι περίοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο η Άμεση Δράση. Οι αστυνομικοί είδαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit.gr ένα άτομο με αναπηρία να απομακρύνεται, αλλά δεν μπόρεσαν να συνδέσουν την παρουσία του με το έγκλημα. Οι αστυνομικοί βρήκαν τα ρολά του πρακτορείου κατεβασμένα. Όταν τα “σήκωσαν” είδαν μέσα σε μια λίμνη αίματος έναν άνδρα.

Αμέσως ζήτησαν από περιοίκους να τους ενημερώσουν για τον ιδιοκτήτη και τότε εκείνοι τους υπέδειξαν το σπίτι του παραολυμπιονίκη το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Οι αστυνομικοί πίστεψαν αρχικά ότι επρόκειτο για ληστεία κατά τη διάρκεια της οποίας ο ιδιοκτήτης δέχθηκε τα πυρά των κακοποιών και έτσι πήγαν στο σπίτι με στόχο να εντοπίσουν κάποιους από τους συγγενείς του ιδιοκτήτη του πρακτορείου.

Εκεί συνάντησαν το άτομο με την αναπηρία που είχαν δει να απομακρύνεται από το πρακτορείο. Όταν τον ρώτησαν τι είχε συμβεί, εκείνος τους απάντησε ότι εκείνος ήταν ο δράστης και πως το θύμα ήταν ο 47χρονος.

Επαναλάμβανε συνεχώς ότι διέπραξε το έγκλημα καθώς υπήρχαν προσωπικές διαφορές μεταξύ τους.

Η είδηση πάντως πάγωσε του πάντες. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί από τη γειτονιά όπου μεγάλωσε ο 39χρονος παραολυμπιονίκης μιλούν για έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή υπήρξε ευγενικός και καλοσυνάτος, ένας μαχητής της ζωής για τον οποίο κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα μπορούσε να σκοτώσει.