Προκλητική διάταξη για εισφορά αλληλεγγύης στην… τσέπη τους «πέρασαν» οι βουλευτές!

Μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να φτάσει έως και τα 2.000 ευρώ ψήφισαν στα… μουλωχτά τον περασμένο Μάιο οι βουλευτές της κυβέρνησης!Η διάταξη αυτή, μάλιστα, περιλαμβάνεται στον ίδιο νόμο στον οποίο προβλέπεται και η περικοπή του ΕΚΑΣ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Συγκεκριμένα καταργήθηκε το ιδιαίτερο καθεστώς ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα που είχε ψηφιστεί το 2014 και προέβλεπε την επιβολή της εισφοράς με αυξημένο συντελεστή 8% στο άθροισμα των εισοδημάτων των πολιτικών προσώπων από όλες τις πηγές.

Στο ειδικό αυτό καθεστώς περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, οι περιφερειάρχες, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές, οι δήμαρχοι και τα μέλη των ανεξαρτήτων αρχών.

Ο πίνακας των ελαφρύνσεων που δημοσιεύει η εφημερίδα συγκρίνοντας τις εισφορές το 2015 με την παλαιά διάταξη και το 2016 με τη νέα διάταξη είναι αποκαλυπτικός: