Αναζητούνται δύο 19χρονοι Ρομά -Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών

Δύο 19χρονοι Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ συγκατηγορούμενός τους είναι και τρίτος δράστης, για τον οποίο συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία του. Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη 46χρονος Ρομά για ψευδορκία.
Την περασμένη Τρίτη, 14ης Μαρτίου, περιπολικό της Τροχαίας εντόπισε στην περιοχή του Σκαραμαγκά ύποπτο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Στη θέα των αστυνομικών το ύποπτο όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς τον Ασπρόπυργο. Οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, όπου οι δράστες, ενώ το αυτοκίνητό τους ήταν εν κινήσει, πυροβόλησαν τέσσερις φορές κατά των αστυνομικών, χωρίς να τους τραυματίσουν.
Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλελειμμένο μέσα σε καταυλισμό και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασπροπύργου, όπου και κατασχέθηκε.
Ο 46χρονος Ρομά, πήγε την ίδια μέρα στο αστυνομικό τμήμα, φερόμενος ως κάτοχος του οχήματος και κατήγγειλε την «κλοπή» του. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε όμως, ότι το όχημα ανήκε στους δύο 19χρονους και ο 46χρονος ψευδώς κατήγγειλε την «κλοπή», προκειμένου να «καλύψει» τους δράστες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.