Σκοτωμός κυβέρνησης-αντιπολίτευσης: Για την στάση Τσίπρα στο Παρίσι

Απαντήσεις για τη στάση που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, ερχόμενος από τη Λισαβόνα, δίνουν κυβερνητικές πηγές, με την επισήμανση ότι η παραμονή του, εκεί, σχετιζόταν με υποθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημείωναν πιο αναλυτικά, ότι «τις τελευταίες ώρες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές. Τον ενημερώνουμε ότι το βαρύ πρόγραμμα του πρωθυπουργού, τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί ούτε στο σπίτι του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό.
Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες, ας ακούσει ο κ. αντιπρόεδρος της ΝΔ: Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η ελληνική πρεσβεία όσο και η γαλλική κυβέρνηση».
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές δημοσιοποιούν τις επαφές που είχε εκεί η κυβέρνηση: ειδικότερα «είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες».
Και, εν συνεχεία, «επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το πρωί αναχώρησε από την Αθήνα για την Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής.
Από ότι φαίνεται είναι ακριβώς το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής που έχει οδηγήσει τα πανικόβλητα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατασκευάζουν συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης τη μια μέρα και να διακινούν ανυπόστατες ειδήσεις και ψεύδη την επόμενη. Θα ήταν προτιμότερο όμως να σιωπούν αν θέλουν να αποφύγουν τον αυτοεξευτελισμό τους.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα όφειλαν αν είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, να αφήνουν τα παιδιά του πρωθυπουργού έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Η στάση τους είναι αρκούντως χυδαία και χωρίς να αναφέρονται σε αυτά», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές που καταλήγουν με ένα σκωπτικό υστερόγραφο: «Σε επόμενη ανακοίνωση μας θα μπορούσαμε να τους ενημερώσουμε και για το καθημερινό διαιτολόγιο του πρωθυπουργού αλλά και άλλων μελών της κυβέρνησης».

Σκληρή απάντηση από τη ΝΔ
Σκληρή απάντηση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ στα όσα αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι. «Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός - προφανώς μαζί με την οικογένειά του - πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβώνα" τονίζει η ΝΔ εκφράζοντας την εκτίμηση πως αν ο πρωθυπουργός είχε πάει για να δει επενδυτές θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων.
«Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία. Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Έλληνες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.