Ανοίγει την πόρτα ο Φίλης αλλά την κλείνει... κατάμουτρα ο Βενιζέλος!

Επανέρχεται ο Νίκος Φίλης, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τα όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, μέσω συνέντευξής του, στην Εφημερίδα των Συντακτών.«Σε αντιστοιχία και προς τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τη νέα σχέση που τείνει να διαμορφωθεί μεταξύ Αριστεράς, Σοσιαλιστών και Πρασίνων στην Ευρώπη και με υπαρκτό τον κίνδυνο παλινόρθωσης μιας επιθετικής και ρεβανσιστικής Δεξιάς, πρέπει να αναζητήσουμε συνεργασίες με τον κεντρώο χώρο και αυτός στη χώρα μας εκφράζεται από κυρίως από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Κατηγορηματικά αντίθετος με οποιοδήποτε ενδεχόμενο πολιτικής σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για τον λαϊκισμό και τον λατινοαμερικάνικο ποπουλισμό.

«Διαφωνώ απολύτως. Θεωρώ ότι το επείγον ζήτημα για τη χώρα είναι να οδηγηθεί σε εκλογές και να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα να αποκτήσει μια άλλη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας όλων των πραγματικά ευρωπαϊκών και των πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων. Έχω πει ότι ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει, όπως τον είχαμε καλέσει να μετάσχει και το 2012. Δεν μπορεί όμως αρνούμενος να καθοδηγήσει ή να παρεμποδίσει τις εξελίξεις. Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση που να έχει στρατηγική» τόνισε.