Νέα χιονοστιβάδα με τουλάχιστον 50 νεκρούς στο Αφγανιστάν

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις χιονοστιβάδες των τελευταίων τριών ημερών στο Αφγανιστάν, που πλήττεται από σφοδρές χιονοπτώσεις.Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, νέα χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ένα απομακρυσμένο χωριό στη βορειοανατολική επαρχία Νουριστάν, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων.

Η τραγωδία ανεβάζει δραματικά τον αριθμό των νεκρών του τελευταίου τριημέρου.

Ο επίσημος μέχρι πρότινος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 54 νεκρούς, όπως δήλωσε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου διαχείρισης καταστροφών και ανθρωπιστικών κρίσεων.


Ωστόσο, το BBC τοποθετεί τον αριθμό των θυμάτων σε σχεδόν 100, συμπεριλαμβανομένων 16 που έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα λίγο βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ.

Περίπου 168 σπίτια έχουν καταστραφεί από καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδες και δεκάδες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου. Περίπου 340 ζωντανά έχουν επίσης σκοτωθεί, πλήττοντας την κτηνοτροφική οικονομία.

Οι χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει χάος και τους οδικούς άξονες. Σύμφωνα με το BBC, περίπου 250 οχήματα απεγκλωβίστηκαν από στρατιώτες και αστυνομικούς στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Καμπούλ με την Κανταχάρ.

Νωρίτερα υπήρχαν αναφορές ότι και το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ έχει κλείσει λόγω χιονιού και παγετού.

Πηγή: skai.gr/news