Σκόρπισε το θάνατο Έλληνας ομογενής στη Μελβούρνη

Τρεις νεκροί και 20 τραυματίες, όταν αυτοκίνητο έπεσε σήμερα, εσκεμμένα, πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης, που είναι η δεύτερη
μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, σύμφωνα με την αστυνομίας, αλλά και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν παράξενα πριν από το δυστύχημα, που έγινε στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, την ώρα που ο αριθμός των πεζών αυξάνεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κέντρο της πόλης, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του τραμ στην περιοχή του εμπορικού κέντρου στη διάσημη οδό (Bourke Street).

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άντρας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του, πάνω στους πεζούς, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αυστραλία, ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου είναι ελληνικής καταγωγής και πριν την πράξη του είχε διαπληκτιστεί με μέλη της οικογένειας του στο μετρό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός έριξε από πρόθεση το αυτοκίνητό του, πάνω στους πεζούς, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.