Τι συμβαίνει στο Facebook; Γιατί επανέρχονται παλαιότερα post σαν να ήταν καινούρια

Αν έχετε ενεργή παρουσία για πολλά χρόνια στο Facebook, σίγουρα θα έχετε κάποια παλαιότερα post και φωτογραφίες τα οποία δεν θα θέλατε να θυμάστε. Οι περισσότεροι χρήστες συνήθως νιώθουν ότι δεν χρειάζεται να τα σβήσουν, αφού σχεδόν κανένας δεν θα ασχοληθεί να ψάξει ένα τόσο παλιό post.

Ωστόσο, στις 9 Δεκεμβρίου το Facebook, λόγο κάποιου σφάλματος άρχισε να επαναφέρει παλαιότερα post στην timeline του χρήστη, σαν να είχαν γίνει shared εκείνη την στιγμή. Οι χρήστες του Facebook που επηρεάστηκαν από αυτό το σφάλμα, ένιωσαν αρκετά παράξενα και άβολα, με τις παλαιότερες στιγμές τους να επανέρχονται στην επικαιρότητα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα techblog.gr, κάποιοι άλλοι χρήστες δήλωσαν ότι το σφάλμα αυτό δεν αφορούσε μόνο την επαναφορά παλαιότερων post, αλλά και φωτογραφίες οι οποίες επανέρχονταν σαν καινούργιες, αλλά και διαγραφές κάποιων φωτογραφιών και φίλων.

Ένας χρήστης, ζήτησε βοήθεια στο forum του Facebook, ζητώντας μια εξήγηση για όσα γίνονταν με τον λογαριασμό του. Συγκεκριμένα ανέφερε, «Αυτό το πρωί στις 06:00, 4 φωτογραφίες που είχα ποστάρει τον περασμένο Σεπτέμβριο, επανήλθαν σαν καινούργιες στο timeline μου».

Μια θεωρία που έδωσαν είναι ότι το σφάλμα μπορεί να προήλθε από ένα πρόσφατο update στην εφαρμογή του Facebook για το ios. Άλλοι ισχυρίζονται ότι έχει να κάνει με το Year-in-Review feature, το οποίο έγινε διαθέσιμο την προηγούμενη Πέμπτη. Οι πιο ακραίοι ισχυρισμοί κάνουν λόγο για παραβίαση του Facebook. Μέχρι στιγμής το Facebook δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.