Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν κοιτάμε τον άλλον στα μάτια

Σας έχει τύχει να κοιτάξετε κάποιον και να κολλήσετε; 
Σίγουρα ναι, για αυτό και οι επιστήμονες έκαναν μια ολόκληρη έρευνα για το τι μας συμβαίνει όταν συναντιούνται δύο βλέμματα.

Ο Βρετανός ψυχολόγος, Κρίστιαν Τζάρετ, μετά από έρευνα σε ένα μεγάλο ανθρώπινο δείγμα, ανακάλυψε ότι όταν κοιτάμε κάποιον στα μάτια, για αρκετή ώρα, βιώνουμε παραισθήσεις ανάλογες με αυτές που προκαλούν τα ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες, δήλωσαν ότι έχασαν την αίσθηση του χρόνου. Βίωσαν δέκα λεπτά επίμονου κοιτάγματος, σαν λίγα δευτερόλεπτα, ενώ ορισμένοι χρειάστηκαν αρκέτα λεπτά για να θυμηθούν την ημερομηνία.

Το 90% δήλωσε ότι είδε το απέναντι πρόσωπο, παραμορφωμένο. Σχεδόν οι μισοί είδαν το πρόσωπό τους να καθρεπτίζεται στο πρόσωπο του άλλου, μετά από δέκα λεπτά κοιτάγματος, ενώ ένας στους 3 είδαν αγαπημένα τους πρόσωπα να εμφανίζονται στη μορφή του απέναντι τους.

Με αυτά τα αποτέλεσματα, προχώρησε τα πειράματα ακόμη περισσότερο, βάζοντας τους συμμετέχοντες να κοιτάνε μια κουκίδα στο τόιχο. Με μικρότερα ποσοστά, τα αποτέλεσματα ήταν τα ίδια.

Προσοχή λοιπόν που συγκεντρώνετε το βλέμμα σας.