Σοκ: Επώνυμοι σε σπείρα εκβιαστών– Αρχηγός τους υποψήφιος δήμαρχος!

Ένας υποψήφιος δήμαρχος αλλά και ο γιος ενός γνωστού τραγουδιστή βρίσκονταν ανάμεσα στα μέλη σπείρας, η οποία απειλούσε μεσίτες, αγοραστές, πολιτικούς μηχανικούς ή πωλητές ακινήτων, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα απειλούσε τα θύματά του με απαγωγές παιδιών, απειλές κατά της ζωής, εμπρησμούς και ανατινάξεις.

Ρόλο «εισπράκτορα» που εντόπιζε τα θύματα φέρεται να είχε ο 46χρονος γιος πασίγνωστου τραγουδιστή, ενώ αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας 69χρονος μεσίτης, πεθερός του 46χρονου, πρώην εργαζόμενος και συνδικαλιστής της ΔΕΗ, που πήρε σύνταξη το 2004, ενώ το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος σε δήμο της Δυτικής Αττικής.

Ο 69χρονος ο οποίος αναλάμβανε τη διαμεσολάβηση για αγοραπωλησίες ακινήτων, απαιτούσε εκβιαστικά τις μεσιτείες, ανεξαρτήτως αν τα ακίνητα πωλούνταν μετά από πρωτοβουλία των ιδιοκτητών μέσω αγγελιών ή άλλων μεσιτών που είχαν προσλάβει παράλληλα.

Ο 46χρονος γιος του γνωστού τραγουδιστή, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και σχολής μικτών πολεμικών τεχνών, φέρεται να είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» των χρημάτων της εκβιαστικής προμήθειας της αγοραπωλησίας και του «μεσολαβητή» για τον εντοπισμό των θυμάτων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» το κύκλωμα ευθύνεται για την ανατίναξη αυτοκινήτου κατασκευαστή-πωλητή ακινήτου στο Περιστέρι, στις 16 Νοεμβρίου, προκειμένου να τον πιέσουν να καταβάλει το χρηματικό ποσό που απαιτούσε το κύκλωμα. Σε αυτή την περίπτωση το θύμα της ανατίναξης φέρεται να έδωσε 7.000 ευρώ στους εκβιαστές, ενώ 4.000 κατέβαλε και ο αγοραστής για την πώληση του ίδιου ακινήτου.