Τρόμος από το "αόρατο τέρας"- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο στην Αυστραλία κατά την διάρκεια κατάδυσης σε ύφαλο.Άλλος ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του ενώ έκανε κατάδυση στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας.

Πρόκειται για μία 75χρονη από την Ιαπωνία και είναι ο δέκατος θάνατος τουρίστα στην περιοχή και ο τέταρτος μέσα σε λίγες εβδομάδες, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ήδη μετά τους δύο πρώτους θανάτους τον Νοέμβριο είχε δημιουργηθεί ανησυχία, καθώς οι ηλικιωμένοι που έχασαν την ζωή τους πέθαναν ακαριαία με μερικά δευτερόλεπτα διαφορά. Επιστήμονες εκτιμούν πως πρόκειται για κάποια μέδουσα του είδους Irukandji.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό, σχεδόν αόρατο είδος μέδουσας που το τσίμπημά της είναι ικανό να σκοτώσει έναν άνθρωπο ακαριαία. Ωστόσο, τα τουριστικά γραφεία που διοργανώνουν καταδύσεις έριχναν την ευθύνη στα θύματα, εξηγώντας πως ήταν μεγάλοι σε ηλικία και έφεραν την ευθύνη της επιλογής τους να βουτήξουν στα νερά.

Από την πλευρά τους οι Αρχές, θεωρούν πιθανή αιτία την ηλικία των θυμάτων, χωρίς όμως να αποκλείουν έναν πολλαπλασιασμό του πληθυσμού των συγκεκριμένων μεδουσών που είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν από τους δύτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θάνατοι κατά την διάρκεια καταδύσεων στο μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο ήταν -ως τώρα- σπάνιοι.