Άσχημα νέα για τον Αλέξη Γεωργούλη!

Σε μεγάλη περιπέτεια εξελίσσεται η απόφαση του Αλέξη Γεωργούλη να δραστηριοποιηθεί για το καλό της γενέτειράς του, της Λάρισας, καθώς κινδυνεύει να χάσει την θέση του δημοτικού συμβούλου.



Όλα άρχισαν πριν από λίγες μέρες, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Τάχος, ζήτησε την παρέμβαση της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς ο ηθοποιός απουσιάζει επανειλημμένα από τις συνεδριάσεις. Για την ακρίβεια, ο κ. Τάχος μέτρησε 40 απουσίες, σε σύνολο των 70 συμβουλίων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Η κίνηση αυτή ήρθε σε εφαρμογή του σχετικού κανονισμού, ο οποίος προβλέπει πως «αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν.3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί έκπτωτος».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρώτη του επιστολή του κ. Τάχου προς την ελεγκτική αρχή στάλθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και επανήλθε με διευκρινήσεις που του ζητήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ λέγεται ότι ζητήθηκε από τον Αλέξη Γεωργούλη να παραιτηθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η όλη διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο ηθοποιός, μιλώντας τηλεφωνικά στην ΕΡΤ Θεσσαλίας, καθώς αυτές τις μέρες βρίσκεται για γυρίσματα στο Λονδίνο, αναγνώρισε πως οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να παρίσταται σε πολλές από τις συνεδριάσεις, κάτι που γνώριζε εξ’ αρχής.

«Ανεξάρτητα από την διαδικασία που έχει κινηθεί και από το πώς θα καταλήξει, σκεφτόμουν, έτσι κι αλλιώς, ότι θα μπορούσα και θα ήθελα να υπηρετήσω την πόλη μου στον τομέα του πολιτισμού. Αυτό ήθελα εξαρχής να κάνω, γι’ αυτό ασχολήθηκα με τα κοινά. Για να έχω επαφή με την Λάρισα στην οποία κάποια μέρα θα επιστρέψω. Σκέφτομαι να προσφέρω ίσως από άλλη θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης», συμπλήρωσε.

Πλέον, τον λόγο έχει η ελεγκτική αρχή. Αν ο ηθοποιός θα κηρυχθεί έκπτωτος, τότε τη θέση του αναμένεται να καταλάβει η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Κοτάκου.