Η Microsoft κλείνει τα γραφεία του Skype στο Λονδίνο - 400 άτομα μένουν χωρίς δουλειά

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να κλείσει τα γραφεία του Skype στο Λονδίνο, αφήνοντας χωρίς δουλειά τουλάχιστον 400 άτομα. Η κολοσσιαία εταιρεία, η οποία είχε καταβάλει το ποσό των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ) για την εξαγορά του Skype το 2011, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλείσει το κτίριο της εταιρείας σύντομα.


Αναφορικά με την είδηση, την οποία είχε βγάλει πρώτη στη δημοσιότητα η εφημερίδα Financial Times, η Microsoft είχε απαντήσει ότι κλείνει τα γραφεία στην οδό Χόλμπορν, καθώς έχει ληφθεί η απόφαση για ενοποίηση ορισμένων θέσεων εργασίας.

«Είμαστε βαθύτατα προσηλωμένοι στο να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου να βοηθήσουμε όσους επηρεάζονται από αυτή τη διαδικασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το κλείσιμο των γραφείων του Skype στο Λονδίνο αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην τεχνολογική κοινότητα της Βρετανίας, μετά την απόφαση των πολιτών για αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, νωρίτερα, το τρέχον έτος. Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σχετικά με το Brexit, μέλη της τεχνολογικής, επιστημονικής κοινότητας, καθώς και της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, είχαν αντιδράσει υποστηρίζοντας, ότι από αυτή την απόφαση ενδεχομένως θα προκύψουν πολλά οικονομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσης εργαζομένων.