Αναταράξεις στο τηλεοπτικό σκηνικό: Τι κάνει ο Κοντομηνάς στην Αμερική - Στον εισαγγελέα ο Σαββίδης

Έντονες διεργασίες είναι σε εξέλιξη στην τηλεοπτική «πιάτσα», εν αναμονή της συνεδρίασης του ΣτΕ στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς βρίσκεται στη Βοστώνη και, κατά πληροφορίες, ετοιμάζει τη νέα μέρα του καναλιού του, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» σε υγιείς τηλεοπτικούς σταθμούς.



Την ώρα που φουντώνει η αντιπαράθεση Κοντομηνά - Σαββίδη με την κατάθεση αλληλομηνύσεων, ο πρόεδρος της DEMCO, γνωστός για την ικανότητά του να αναγεννιέται από τις στάχτες του, στρέφεται προς εναλλακτικές οδούς. Όσο για τις συζητήσεις με τον Χρήστο Καλογρίτσα, έμειναν στη μέση λόγω της εσπευσμένης αναχώρησης του ιδιοκτήτη του Alpha για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά του το επιτελείο του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ήδη αρχίσει επαφές με γνωστούς δημοσιογράφους και ρεπόρτερ από όλα τα αντικείμενα του ρεπορτάζ, προκειμένου να στελεχώσει το νέο κανάλι, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κλίνει προς την εξαγορά του Mega.

Αυτός που, επί του παρόντος, φαίνεται να μην δείχνει ενδιαφέρον για τις τηλεοπτικές εξελίξεις είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο οποίος πάντως βρίσκεται πάντα «στη γωνία» για το επόμενο βήμα.



Γιατί κατέθεσε έγκληση σε βάρος του Alpha ο Σαββίδης

Μήνυση σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης κατέθεσε την Πέμπτη ο δικηγόρος του Ιβάν Σαββίδη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Η μήνυση Σαββίδη έρχεται σε απάντηση της μήνυσης που έχει υποβάλλει ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA κατά της εταιρείας Dimera του Ιβάν Σαββίδη για τα όσα έκανε στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

Η δήλωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου έχει ως εξής:

Υποβλήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση εκ μέρους του εντολέως μου, κ. Ιβάν Σαββίδη κατά των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης.

Μετά το πέρας της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, η εταιρεία «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ», έχοντας πια αποκλεισθεί, είχε την ατυχή έμπνευση να υποβάλει σε βάρος του κ. Σαββίδη μία – ουσιαστικά αβάσιμη και νομικά αθεμελίωτη – μηνυτήρια αναφορά για τέλεση δήθεν κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων εκ μέρους του, ευελπιστώντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα τορπίλιζε τη σχετική διαδικασία και θα ακύρωνε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Ο κ. Σαββίδης κατανοεί την απελπισία των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ», δεν είναι όμως διατεθειμένος να επιτρέψει τέτοιες αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπό του, γι’ αυτό και κατέφυγε στην προστασία της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η «μεγάλη λύση» του Κοντομηνά

Πάντως, ο Δημήτρης Κοντομηνάς φαίνεται ότι έχει στα σκαριά μια μεγάλη λύση για το μέλλον του τηλεοπτικού του σταθμού, καθώς είναι αποφασισμένος να εκπέμψει μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας και να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του Alpha.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Alpha βρίσκεται από σήμερα στη Βοστόνη και, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος και στενός του συνεργάτης, Δήμος Βερύκιος, συζητάει με μια εταιρία που “δραστηριοποιείται στις ιντερνετικές πλατφόρμες”.

«Και τη δράση του ομίλου Κοντομηνά στα τηλεοπτικά δρώμενα, θα την δείτε σε λίγες ημέρες και θα τρίβετε τα μάτια σας. Γι’ αυτό σταματήστε να κάνετε άστοχες κινήσεις και σας το λέω με αγάπη και πόνο ψυχής. Έχετε πάρει λάθος δρόμο, τελείως στραβό δρόμο που αγγίζει και τα όρια της πολιτικής ανηθικότητας. Δεξιός ή πασόκος με τόσο ωμό τρόπο να έκανε τέτοιου είδους κινήσεις; Στο γόνατο θα τους είχαμε σφάξει.

Έρχονται πολύ καλύτερες ημέρες για τον Alpha, έχει φροντίσει γι’ αυτό το αφεντικό. Η είδηση είναι μία, έφοδος στους ουρανούς. Νιώθω ότι μέσα από το ταξίδι αυτό στην Αμερική, ο Κοντομηνάς στις αποσκευές του έχει τη μεγάλη λύση. Θα είναι μεγάλη λύση γιατί ο Κοντομηνάς πάει για τα μεγάλα, δεν πάει για τα μικρά. Δεν γίνεται “τσόντα” εκλεκτών και ούτε συμμετέχει σε θνησιγενή σχήματα που θα φέρουν σε περιπέτεια τον ίδιο, τους εργαζόμενούς του και τη χώρα. Και σας το λέω, θνησιγενείς λύσεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο το ελληνικό κάτω από την ασφυκτική πίεση του καζίνου που στήθηκε στη Συγγρού θα βάλουν κόσμο στη φυλακή. Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε» είπε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή Happy Day και την Σταματίνα Τσιμτσιλή.