Αποκλειστικό βίντεο από ρατσιστικό ξέσπασμα στο μετρό της Αθήνας

Η ξενοφοβία στην Ελλάδα δεν είναι κάτι καινούργιο. Όμως στα χρόνια της κρίσης έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Περιστατικά όπως το παρακάτω, συμβαίνουν
καθημερινά, με τον κόσμο που γίνεται μάρτυρας σε τέτοιες σκηνές, να αισθάνεται άβολα και αμήχανα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην γραμμή προς αεροδρόμιο, 4 αλλοδαποί μπήκαν στο μετρό κρατώντας μερικές βαλίτσες. Δυο άνδρες και μια γυναίκα με το παιδί της στην αγκαλιά. Η γυναίκα σε κάποια στιγμή παρακάλεσε έναν άλλον άνδρα να προσέχει γιατί την έσπρωχνε. Ο άνδρας άρχισε να βρίζει και να φωνάζει. Ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκαν 4 άτομα και τα έβαλε με όλους τους ξένους. «Θα με σκοτώσει εμένα η ξένη; Στη χώρα μου;» φώναξε. Άρχισε να γίνεται βίαιος και να σπρώχνει, ενώ συγχρόνως τέντωνε τις γροθιές του απειλητικά. Οι άνθρωποι τριγύρω αντέδρασαν με το παραλήρημα του, όμως αυτός ήταν εκτός εαυτού και τα έβαλε με όσους πήγαν να υποστηρίξουν τους 4 αλλοδαπούς.

Το περίεργο είναι πως λίγο αργότερα δήλωσε πως είναι αναρχικός, όμως η συμπεριφορά του παραπέμπει σε άλλο ιδεολογικό χώρο. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, οι τόνοι έπεσαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Δείτε το βίντεο από το μετρό:




Πηγή:  E-Radio.gr