Ανατροπή στην υπόθεση του μικρού Μπεν: Τι αποκάλυψε ο γιος του χειριστή του εκσκαφέα

Το μυστήριο της εξαφάνισης του μικρού Μπέν Νίνταμ πριν από 25 χρόνια στην Κω, συνεχίζει να απασχολεί όχι μόνο τους βρετανούς αστυνομικούς αλλά και το βρετανικό τύπο.







Ο Βαλάντης Μπάρκας γιος του χειριστή εκσκαφέα, Κωνσταντίνου Μπάρκα, που θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία και την ταφή του μικρού Μπεν μετά τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποκάλυψε στην DailyMail ότι υποβλήθηκε κρυφά σε τεστ DNA.

Για να αποδειχθεί έτσι ότι δεν ήταν το χαμένο παιδί παρότι όπως λέει είχε σκούρα μαλλιά και μάτια σε αντίθεση με τον μικρό Μπεν που ήταν ξανθός με μπλε μάτια.

Ο Βαλάντης επιμένει ότι ο πατέρας του είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τις έρευνες της αστυνομίας όταν εξαφανίστηκε το 21 μηνών αγοράκι το 1991.

«Δεν θα έβλαπτε μυρμήγκι, πόσο μάλλον ένα μικρό παιδί». «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου ζήτησαν να κάνω τεστ DNA. Φυσικά και δεν είμαι ο Μπεν. Πριν από λίγα χρόνια μου οι εισαγγελείς μου είχαν ζητήσει δείγμα και είπα ότι δεν έχω πρόβλημα. Ήθελα να ξεκαθαριστεί αυτό».

Η μητέρα του μικρού δηλώνει άγνοια για το γεγονός. «Δεν είχα ιδέα ότι είχε συμβεί αυτό. Είναι πολύ παράξενο. Είμαι πολύ μπερδεμένη ως προς το γιατί ήθελαν να το ελέγξουν. Τι τους έκανε να πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι ο Μπεν; Στο πέρασμα των χρόνων έγιναν πολλά τεστ DNA αλλά δεν ήξερα για αυτό».



Οι αστυνομικοί φοβούνται πως ο μικρός Μπεν πέθανε κατά λάθος από τον εκσκαφέα του Κωνσταντίνου Μπάρκα και θάφτηκε κοντά στο σημείο.

Ένας νέος μάρτυρας είπε στις αρχές που μπορεί να είναι θαμμένο το πτώμα του μικρού Μπεν και μέσα στον μήνα θα ταξιδέψουν στην Κω Άγγλοι αστυνομικοί για να εξετάσουν δύο περιοχές που δεν είχαν ερευνηθεί στο παρελθόν