Μπουτάκια κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λαχανικά

Υλικά συνταγής
6 μπουτάκια κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 σπιτικό ζωμό ψυγείου λαχανικών
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο για 6'-7' γύρω γύρω. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4'-5' να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα τις μελιτζάνες τα κολοκύθια και τις πατάτες. Σοτάρουμε για 4'-5' και ρίχνουμε τον πελτέ. Τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας και αφήνουμε να ψηθεί για 1'. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το σπιτικό ζωμό λαχανικών και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 35'-40' (χαμηλή φωτιά) μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Νερό δεν βάζω καθόλου. Βράζουν τα υλικά στα ζουμάκια των λαχανικών γι αυτό θέλω χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα. Συμπυκνωμένη απίστευτη νοστιμιά σπιτικού φαγητού με ελάχιστα λιπαρά και πλούσια γεύση.