Γιώργος Νταλάρας: «Η Αθήνα είναι δύσκολη και σκληρή πια»

«Προσπαθώ, όσο μπορώ, να αποφεύγω την Αθήνα. Η Αθήνα είναι δύσκολη και σκληρή πια» δηλώνει ο Γιώργος Νταλάρας.«Η πόλη έχει γίνει σαν ψυχιατρείο. Τι να λέμε, έχουν περάσει 7 χρόνια (σ.σ.: αναφέρεται στην κρίση). Για σκέψου, μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που πέρασε η χώρα ήταν η 7ετία. Σιωπηλή και περίεργη σκοτεινιά υπάρχει πάνω από το κεφάλι μας για πράγματα που δεν κατέχουμε καν. Αλλάξαμε όλα αυτά τα χρόνια τέσσερις με πέντε κυβερνήσεις και ποιος έδειξε συνέπεια ή κατανόηση; Και το τραγικό είναι ότι όσο πιο πολύ ασυνέπεια δείχνουν τόσο περισσότερο φορτώνεται η Βουλή με νοοτροπίες και ανθρώπους οι οποίοι είναι στα όρια του γελοίου...» τόνισε στο Βήμα.


«Ο κόσμος δεν ξέρει τι παίζεται κάτω από το τραπέζι. Συνεχώς ανακοινώνονται πράγματα που εννοούν άλλα». Απογοήτευση ή καταγραφή μιας πραγματικότητας; «Κοίτα, από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Και δεν έχει σημασία τι νιώθω εγώ. Σε αυτά τα χρόνια της κρίσης θέλω να πω ότι ο κόσμος έδειξε ψυχραιμία, μια ωριμότητα. Επειδή ενδεχομένως είδε ότι σε κάποια πράγματα δεν μπορεί να παίξει ρόλο. Περιμένει λοιπόν μια αυτορρύθμιση των πραγμάτων. Να φθάσει σε ένα τέλος, όπου και αυτοί που παίζουν παιχνίδια να μην μπορούν να παίξουν αλλά ούτε και η μπάλα να μείνει στην εξέδρα. Πρέπει να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο».

«Οπως λέω, μέσα σε αυτή τη συμφορά που κλήθηκε ο κόσμος να ζήσει, όπου ξαφνικά από την ηρεμία ήρθε στο χάος, βρήκε τη δυνατότητα και κράτησε την ψυχραιμία του. Δες πώς φέρθηκε στο προσφυγικό θέμα. Αυτό πραγματικά είναι μεγάλη ελπίδα. Ο ελληνικός λαός έδειξε πραγματικά θάρρος και ανθρωπιά. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρει να κάνει κάτι επειδή όλα είναι "πιασμένα". Δεν υπάρχει ειλικρίνεια».



Πηγή: gossip-tv.gr