Τσίπρας ή αλλιώς... Πινόκιο: Καυστικό ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης

Aπολογισμό της μέχρι σήμερα κυβερνητικής διαδρομής του Έλληνα πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί η γερμανική δημόσια τηλεόραση. Σε ρεπορτάζ του ενημερωτικού καναλιού Tagesschau24, που υπάγεται στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του εκλογικού σώματος.

«Οι ελπίδες που είχαν εναποθέσει οι Έλληνες στη νέα, αριστερή τους κυβέρνηση ήταν μεγάλες. Τέλος στα παλιά μεγάλα κόμματα που είχαν διαβρωθεί από νεποτισμό, ήταν η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως πολλές υποσχέσεις αθετήθηκαν. Οι εφοπλιστές επρόκειτο να πληρώσουν σημαντικούς φόρους, όμως ακόμη δεν αγγίζονται. Συγγενείς και φίλοι κομματικών στελεχών εξασφαλίζουν αξιώματα και έργα. Παράλληλα διαρκείς νέοι κύκλοι λιτότητας πλήττουν ακριβώς αυτά τα φτωχά κοινωνικά στρώματα που ήλπιζαν σε μια αλλαγή πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει η γερμανική τηλεόραση, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.


Όπως επισημαίνει κλείνοντας η Γερμανίδα δημοσιογράφος, «αν η κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα συνεχίσει αυτήν την πορεία, ενδέχεται οι Έλληνες προσεχώς να μην την απορρίψουν απλά ως αφελή ή άπειρη, αλλά είναι πιθανό να περάσει στην ιστορία ως εξίσου κακή και διεφθαρμένη όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».