Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία της Χίλαρι

Πνευμονία, σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα, Πάρκινσον ή κάτι άλλο; Αυτό αναρωτιούνται οι Αμερικανοί που έμειναν άφωνοι όταν είδαν την υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών να φεύγει εσπευσμένα και υποβασταζόμενη από την τελετή μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Οι φήμες «φουντώνουν» ότι η Χίλαρι Κλίντον κρύβει κάτι πολύ σοβαρό για την υγεία της. Μάλιστα το διαδίκτυο οργιάζει ότι ποτέ δεν κατάφερε να αναρρώσει πλήρως από το χτύπημα στο κεφάλι και τον θρόμβο που προκάλεσε. Οι οπαδοί αυτών θεωριών συνωμοσίας επιμένουν ότι η 68χρονη υποψήφια πρόεδρος μετά από εκείνη την περιπέτεια της υγείας της αντιμετωπίζει μόνιμα ψυχικά ζητήματα.

Λάδι στην φωτιά έριξαν και οι φωτογραφίες που απεικονίζουν μία μυστική νοσοκόμα να βρίσκεται δίπλα στην Κλίντον στην τελετή για την 11η Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη γυναίκα με το μπλε φόρεμα κρατούσε το χέρι της υποψήφιας προέδρου και φαινόταν να παίρνει τον σφυγμό της. Σε άλλες φωτογραφίες φαίνεται η Κλίντον να σφίγγει τα χέρια της νοσοκόμας. Αυτή η εικόνα πυροδότησε εκ νέου τις φήμες ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών μπορεί να υποφέρει από κάποιο σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα ή ακόμη και Πάρκινσον.


Παρόλα αυτά οι συνεργάτες και τα μέλη του στενού περιβάλλοντος της Κλίντον επιμένουν ότι η 68χρονη υποψήφια πρόεδρος υποφέρει από πνευμονία, η οποία επιδεινώθηκε την περασμένη Κυριακή με την ζέστη και την αφυδάτωση που υπέστη.


Παράλληλα οι προεκλογικοί αναλυτές τονίζουν ότι μετά το περιστατικό της Κυριακής έγινε κατανοητή και η αιτία του επίμονου βήχα που είχε η Κλίντον στη διάρκεια μιας προεκλογικής ομιλίας της, την προηγούμενη εβδομάδα. Η ίδια, αστειευόμενη, τον είχε αποδώσει στις σκέψεις της για τον Ντόναλντ Τραμπ.


Η περιπέτεια με την υγεία της προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών ανέδειξε επίσης το μεγάλο κενό που υπάρχει στις σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας της με τους δημοσιογράφους, καθώς η Χίλαρι Κλίντον δεν έχει αποδεχτεί (όπως κι ο Ντόναλντ Τραμπ) τη συγκρότηση ειδικής ομάδας δημοσιογράφων που θα τη συνοδεύει και θα καλύπτει άμεσα τις δράσεις της προεκλογικής της εκστρατείας.

Το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, επικαλούμενο μια ανακοίνωση από το επιτελείο της Κλίντον, διευκρίνισε ότι η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί σε μια εκδήλωση για τις αφροαμερικανές γυναίκες στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή. Σημείωσε όμως ότι αν δεν αισθάνεται καλά, το πρόγραμμά της ενδέχεται να αλλάξει.

Η υγεία της Κλίντον είναι το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στις ΗΠΑ, καθώς ο αντίπαλος της, Ντόναλντ Τραμπ της έχει επιτεθεί σφοδρά στον παρελθόν ότι δεν διαθέτει την φυσική κατάσταση να ηγηθεί στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με Αμερικανούς πολιτικούς αναλυτές, αυτή τη φορά η Κλίντον υπέπεσε σε σοβαρό επικοινωνιακό σφάλμα λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές που εκτιμάται ότι θα της στοιχίσει. Όπως είπαν ανώνυμα στους New York Times συνεργάτες της, η πρώην υπουργός Εξωτερικών μοιράζεται πληροφορίες για την προσωπική ζωή της μόνο με λίγους στενούς συνεργάτες και συγγενείς. Αυτός είναι και ο λόγος που απέφυγε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα με την πνευμονία. Όπως αναφέρουν οι πολιτικοί αναλυτές, αυτή ακριβώς η μυστικοπάθεια, ακόμη και αν πρόκειται για μία πνευμονία, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εικόνα της Κλίντον, καθώς μία τέτοια συμπεριφορά οδηγεί τους Αμερικανούς να πιστέψουν ότι κάτι κρύβει.