Τα διεθνή ΜΜΕ για τον έλεγχο στη σύζυγο του Γ.Στουρνάρα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την έφοδο στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.






Το πρακτορείο Reuters σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα και επικαλούμενο δικαστικές πηγές, αναφέρει ότι στην έφοδο κατασχέθηκαν έγραφα και ηλεκτρονικά δεδομένα και υπενθυμίζει ότι «οι εισαγγελείς ερευνούν ενδεχόμενες παράνομες συναλλαγές από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση».

«Στο πλαίσιο της έρευνας, οι εισαγγελείς ερευνούν αν ένα consortium στο οποίο περιλαμβάνεται η διαφημιστική εταιρία Mindwork Business Solutions Ltd, ιδιοκτησίας της Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, κακώς εξασφάλισε συμβόλαιο με το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2011» αναφέρει το πρακτορείο.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι η κα. Νικολοπούλου έχει αρνηθεί πως έχει διαπραχθεί επιλήψιμη πράξη και ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας δεν έχει ανάμειξη στην υπόθεση.

Το πρακτορείο Associated Press που μεταδίδει την είδηση τονίζει ότι ο κ. Γιάννης Σουρνάρας «συντηρητικός πρώην υπουργός Οικονομικών, είχε τεταμένες σχέσεις με την αριστερή κυβέρνηση».