Μέγιστη αναγνώριση για τον Η. Ηλιάδη - "Θρύλο" του Τζούντο τον αποκαλεί η παγκόσμια Ομοσπονδία (video)

Τι κι αν ο πρώτος του αγώνας στο Ρίο ήταν δυστυχώς για τον ίδιο πρωτίστως και όλους τους Ελληνες και ο τελευταίος του καθώς ο Ηλίας Ηλιάδης είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το άθλημα έχοντας κερδίσει τεράστιες διακρίσεις, όντας παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης. Η ήττα αυτή, δεν θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία ενός μεγάλου αθλητή, που έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στο πάνθεον εκείνων που πρωταγωνίστησαν έχοντας ως αξία, τον ανταγωνισμό μέσω της ευγενούς άμιλλας. Ετσι, το δικό της «αντίο» και «ευχαριστώ» στον Ηλία Ηλιάδη που αποχαιρετά την ενεργό δράση έστειλε η παγκόσμια ομοσπονδία τζούντο μέσω του λογαριασμού της στο facebook.

«Η παγκόσμια ομοσπονδία τζούντο, τον ευχαριστεί για την τεράστια καριέρα του και για το γεγονός ότι υπήρξε πρότυπο για αρκετές γενιές τζουντόκα σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται με ένα βίντεο από τις καλύτερες στιγμές του Ηλιάδη.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Με το τέλος των αγώνων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, ο Ηλίας Ηλιάδης από την Ελλάδα, Ολυμπιονίκης και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα αποσυρθεί από το άθλημα. Η παγκόσμια ομοσπονδία τζούντο, τον ευχαριστεί για την τεράστια καριέρα του και για το γεγονός ότι υπήρξε πρότυπο για αρκετές γενιές τζουντόκα σε όλο τον κόσμο».

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο για τον μεγάλο Ελληνα αθλητή