Αυτή είναι η... λιμουζίνα των τανκς!

Η... Bentley των τανκς ονομάζεται Ripsaw EV2 και έρχεται για να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα τεράστια στρατιωτικά άρματα και την... πολυτέλεια. Πρόκειται για ένα όχημα που μπορεί να αγοράσει όποιος διαθέτει περίπου 260.000€ και σίγουρα, είναι το κατάλληλο «εργαλείο» που θα μπορούσε να έχει κανείς στο γκαράζ του σε περίπτωση που γίνει η... αποκάλυψη των ζόμπι!

Κατασκευάζεται από την εταιρεία Howe Tech και μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε εναλλακτικά και ως... Ferrari των τανκς, αφού χρησιμοποιεί έναν ντίζελ κινητήρα 6.6 λίτρων που αποδίδει 600 ίππους. Η ισχύς περνάει στις ερπύστριες μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου και η επιτάχυνση είναι εντυπωσιακή για τα δεδομένα των συγκεκριμένων οχημάτων, όπως και η τελική του ταχύτητα που ξεπερνά τα 100 χλμ./ώρα.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το μοτέρ είναι και σχετικά ολιγαρκές σε καύσιμο, αφού με 151 λίτρα πετρελαίου (40 γαλόνια) καλύπτει 483 χιλιόμετρα (300 μίλια), οπότε «καίει» περίπου 31,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα!


Το Ripsaw EV2 όμως, κρατά το ισχυρότερο χαρτί του μέσα στην καμπίνα, αφού όποιος την αντικρίσει χωρίς να είναι υποψιασμένος, θα μείνει με το στόμα ανοιχτό! Οθόνες πολλαπλών πληροφοριών LCD, κάμερα οπισθοπορείας, υποβοηθούμενο τιμόνι, ηχοσύστημα, δερμάτινα καθίσματα και κλιματισμός περιλαμβάνονται στον βασικό του εξοπλισμό, κάτι που δύσκολα θα βρει κάποιος στον... ανταγωνισμό! Δείτε το βίντεο.

tn2.jpg

tn3.jpg

tn4.jpg