Ολιβερ Στόουν: "Το Pokemon Go, είναι ένα νέο είδος εισβολής που θα μπορούσε να οδηγήσει δικτατορία"

Με «ένα νέο είδος εισβολής» στην ιδιωτική ζωή των ατόμων που μπορεί να οδηγήσει σε ολοκληρωτισμό παρομοίασε τη νέα μανία που έχει κυριεύσει τον κόσμο, «Pokemon Go», ο Ολιβερ Στόουν.Ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης έκανε τις δηλώσεις στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, σε ένα πάνελ για την παρουσίαση της νέας του ταινίας με τίτλο «Snowden».

Ερωτηθείς αναφορικά με τις ανησυχίες ασφάλειας που εκφράζονται για το «Pokemon Go» είπε ότι οι εταιρείες οδηγούν τις κοινωνίες "σε έναν καπιταλισμό επιτήρησης που παρακολουθεί και καταγράφει τις συμπεριφορές των ατόμων. Επίσης, δήλωσε πως είναι μια νέα μορφή εισβολής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δικτατορία." και συνέχισε: "Τα κέρδη για εταιρείες όπως η Google είναι τεράστια. Έχουν επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά σε βάσεις δεδομένων, για το τι είσαι, τι αγοράζεις, τι σου αρέσει και τη συμπεριφορά σου. Είναι αυτό που κάποιοι έχουν αποκαλέσει τον καπιταλισμό της επιτήρησης. Σύντομα, θα δούμε ένα νέο είδος, ειλικρινά, μιας κοινωνίας ρομπότ. Είναι αυτό που αποκαλούμε ολοκληρωτισμό».

H εφαρμογή «Pokemon Go» η οποία διατίθεται δωρεάν, έχει δεχθεί κριτική ότι μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό Google, συμπεριλαμβανομένων των e-mail και των κωδικών. Ωστόσο η κατασκευάστρια εταιρεία, υποστηρίζει ότι αυτό δεν έγινε με πρόθεση και διαβεβαιώνει τους χρήστες πως δεν συλλέγει προσωπικά τους δεδομένα.