ΣΟΚ στις ΗΠΑ: Δολοφονία αφροαμερικανού μεταδόθηκε live μέσω Facebook

Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ και σε όλο τον πλανήτη τα νέα κρούσματα αστυνομικής βίας με θύματα δύο αφροαμερικανούς, οι οποίοι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Η δολοφονία του ενός μεταδόθηκε
μέσω Facebook σε livestreaming που έδειχνε τον νεαρό άνδρα να ξεψυχά χτυπημένος άδικα από σφαίρα αστυνομικού...







Το φρικτό περιστατικό κατέγραψε η σύντροφος του άτυχου αφροαμερικανού, την Τετάρτη στη Minneapolis των ΗΠΑ. Στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται άνδρας της αστυνομίας, οποίος έχει πυροβολήσει τον Philando Castile. Η Reynolds αναφέρει ότι η αστυνομία σταμάτησε το όχημα του ζευγαριού επειδή ένα από τα πίσω φανάρια, ήταν σπασμένο.

Ο σύντροφος της ενημέρωσε το όργανο της τάξης, κατόπιν ερώτησης του, ότι έχει όπλο στο αυτοκίνητο το οποίο κατείχε με νόμιμο τρόπο. Εκείνος του ζητά την ταυτότητα του και του τονίζει να βγάλει το πορτοφόλι του από το ντουλαπάκι και όχι το περίστροφο. Όταν το θύμα προσπάθησε να βρει το πορτοφόλι του, τότε πυροβολήθηκε τέσσερις φορές από τον αστυνομικό...

«Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί τον σκοτώνετε;», ακούγεται να φωνάζει η 32χρονη Reynolds, στο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το τοπικό WCCO και η N.Y. Daily News.

Στο τέλος, η γυναίκα αρχίζει να φωνάζει καθώς κάθεται στο πίσω κάθισμα του αστυνομικού οχήματος μαζί με την ανήλικη κόρη της που ήταν μπροστά στο συμβάν. «Είναι εντάξει μαμά», ακούγεται να λέει η μόλις τεσσάρων ετών κόρη της, την ώρα που η μητέρα της ζητά βοήθεια από εκείνους που παρακολουθούν τα πάντα μέσω Facebook. «Είναι εντάξει, εγώ είμαι μαζί σου».

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο