Αποσύρουν τις σοκολάτες Kinder

Την απόσυρση κάθε σοκολάτας Kinder από τα ράφια των καταστημάτων ζήτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Foodwatch» της Γερμανίας, ο οποίος προστατεύει τα δικαιώματα των καταναλωτών, εφόσον, μετά από ελέγχους, διαπίστωσε ότι αυτές περιέχουν επικίνδυνα υψηλά επίπεδα «πιθανώς καρκινογόνων ουσιών».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Independent», ο «Foodwatch» επισήμανε ότι οι συγκεκριμένες σοκολάτες περιέχουν αρωματικό ορυκτέλαιο, το οποίο προκαλεί σοβαρές βλάβες στο ανθρώπινο σώμα.

Ο οργανισμός έλεγξε συνολικά 20 είδη προϊόντων και διαπίστωσε ότι τρία από αυτά περιέχουν υψηλά επίπεδα αρωματικού ορυκτέλαιου. Έτσι, εκτός από τις σοκαλάτες «Kinder» της εταιρείας «Ferrero», ζήτησε επίσης να αποσυρθούν από τα σούπερ μάρκετ και όλα τα άλλα καταστήματα τα σοκολατάκια «Lindt Fioretto Nougat», καθώς και οι ριζογκοφρέτες «Sun Rice Classic» της «Rübezahl Schokoladen».

Υπεύθυνοι του «Foodwatch», όπως αναφέρεται στο σάιτ του, είχαν ενημερώσει τους παραγωγούς των συγκεκριμένων προϊόντων για τις καρκινογόνες ουσίες που αυτά περιέχουν, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να τα αποσύρουν, απαντώντας, μάλιστα, ότι «κινούνται σε νόμιμα πλαίσια».

Ωστόσο, ο οργανισμός, απευθυνόμενος πλέον απευθείας στους καταναλωτές, επισημαίνει: «Αυτές τις ουσίες δεν μπορείτε να τις δείτε, δεν μπορείτε να τις γευτείτε, αλλά είναι εκεί. Σας συνιστούμε, λοιπόν, να μην αγοράζετε τα συγκεκριμένα προϊόντα γιατί τα επίπεδα καρκινογόνων συστατικών που περιέχουν είναι ακατάλληλα για κατανάλωση».