Αναρχική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση του Αιγύπτιου στα Εξάρχεια

Την ευθύνη για την άγρια δολοφονία Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών στα Εξάρχεια στις 7 Ιουνίου, ανέλαβαν με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα indymedia, μέλη της οργάνωσης «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», επιβεβαιώνοντας έτσι τους φόβους των αρχών για δράστες που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.



Όλο αυτό το διάστημα, αν και αρχικώς φαινόταν για δολοφονία που έχει να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι άτομα του αναρχικού χώρου που έχουν ανοίξει «πόλεμο» με τις συμμορίες ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Εξαρχείων.

Η ομάδα «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», ανέφερε πως αφορμή για την εκτέλεση του Αιγύπτιου, ήταν η επίθεση που είχε πραγματοποιήσει σε άτομα που βρίσκονταν στην κατάληψη του ΒΟΞ:


Όμως, το θράσος του αυτό αποδείχθηκε τελικά ‘’αυτοκτονικό’’, όταν έκανε το λάθος να επιτεθεί σε τρείς αναρχικούς συντρόφους του ΒΟΞ, τραυματίζοντας τους δύο από αυτούς. Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι και η εφαρμογή του λαϊκού-επαναστατικού δικαίου επέβαλε τη θανατική του καταδίκη. Όχι μόνο στα πλαίσια της εκδίκησης για τους τραυματίες συντρόφους, αλλά και για την υπεράσπιση μιας τόσο ταλαιπωρημένης γειτονιάς, για την οποία είμαστε βέβαιοι πως στο άκουσμα της εκτέλεσης αυτού του καθάρματος θα ανακουφίστηκε.



Στο κείμενο αναφέρεται επίσης:


Με τη δύναμη μιας αγέλης κανιβάλων που τον περιστοίχιζε, αλλά και με τις πλάτες της μαφίας και της αστυνομίας, δρούσε ανενόχλητος πουλώντας ναρκωτικά και τρομοκρατώντας τη γειτονιά, η οποία ανυπεράσπιστη και ανήμπορη να τον αντιμετωπίσει, υποτασσόταν στη δύναμή του σιωπώντας.