Μελάνια Τραμπ - Μία κυρία που θέλει να γίνει πρώτη στις ΗΠΑ

Απασχόλησε τα Μέσα Ενημέρωσης μετά την ομιλία της στο κεντρικό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θύμισε εκείνη της Μισέλ Ομπάμα το 2008, στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Ωστόσο, η λογογράφος της, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, παραδέχθηκε ότι δανείστηκε κατά λάθος αποσπάσματα από ομιλία που είχε εκφωνήσει η νυν πρώτη κυρία των ΗΠΑ.



Αυτή η ιστορία όμως πιθανόν και να αδικεί τη σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφια για πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.


Η Μελάνια γεννήθηκε το 1970 στη Σλοβενία. Ασχολήθηκε με το μόντελινγκ σε ηλικία 16 ετών, ενώ το 1996 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Μετά από δύο χρόνια, δέθηκε συναισθηματικά με τον τον Ντόναλντ Τραμπ με τον οποίο είναι παντρεμένη 12 χρόνια.

Το πατρικό της όνομα είναι Μελάνια Κνάους. Μεγάλωσε στην πρώην Γιουγκοσλαβία υπό το καθεστώς του Γιόσιπ Τίτο. Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει πτυχίο σχεδίου και αρχιτεκτονικής από το πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα, ωστόσο σλοβένοι δημοσιογράφοι έχουν γράψει στη βιογραφία τους πως εγκατέλειψε τη σχολή μετά το πρώτο έτος. Μιλά πέντε γλώσσες, σλοβένικα, αγγλικά, γαλλικά, σερβικά και γερμανικά.



Φωτογραφήθηκε γυμνή με χειροπέδες, δεμένη με έναν χαρτοφύλακα στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού GQ ενώ είχε παντρευτεί τον Τραμπ. Μιλώντας για τον άντρα της, αναφέρει ότι του δίνει συμβουλές αρκετές φορές, καθώς και πως δεν συμφωνεί με όλα όσα κάνει και πάντα εκφράζει τη γνώμη της. Εχει με τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ ένα γιο εννέα ετών.