Κραυγή από τη Μπιγιόνσε: «Σταματήστε να μας σκοτώνετε»

Η Μπιγιονσέ, διέκοψε τη συναυλία της για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, λίγες ώρες μετά το μακελειό στο
Ντάλας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της βίας σε βάρος Αφροαμερικανών και κάθε είδους ανυπεράσπιστων κοινωνικών ομάδων.






«Κυρίες και κύριοι, θα σας παρακαλούσα να κάνετε μαζί μου ενός λεπτού σιγή», είπε η Μπιγιονσέ, ενώ στο τεράστιο βίντεο γουόλ εμφανίστηκαν τα ονόματα όλων των Αφροαμερικανών που έπεσαν νεκροί τον τελευταίο καιρό από πυρά αστυνομικών.


Νωρίτερα, μέσα από τα social media και την ιστοσελίδα της, η διάσημη τραγουδίστρια κατήγγειλε την αστυνομική βία, αναρτώντας ένα κείμενο σε μαύρο φόντο, με το οποίο καλεί τον κόσμο να υπερασπιστεί το υπέρτατο δικαίωμα της ανθρώπινης ζωής.

«Είναι στο χέρι μας να υψώσουμε το ανάστημά μας και να ζητήσουμε να σταματήσουν να μας σκοτώνουν! Δεν έχουμε ανάγκη τη συμπόνια, αλλά το σεβασμό της αξίας των ζωών μας. Θα σταθούμε ενωμένοι σαν κοινότητα και θα παλέψουμε εναντίον όλων όσων πιστεύουν ότι οι εγκληματικές πράξεις εκ μέρους αυτών που υποτίθεται ότι υπάρχουν για να μας προστατεύουν πρέπει να μένουν επανειλημμένως ατιμώρητες», γράφει η τραγουδίστρια και συνεχίζει: «αυτή είναι μια μάχη για όποιον νιώθει περιθωριοποιημένος και παλεύει για την ελευθερία και τα δικαιώματά του, ανεξάρτητα φυλής, φύλλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Δεν πρόκειται για μια έκκληση αποκλειστικά προς τους αστυνομικούς αλλά προς οποιονδήποτε υποτιμά την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο πόλεμος εναντίον έγχρωμων και άλλων μειονοτήτων πρέπει να σταματήσει. Ο φόβος δεν είναι δικαιολογία. Το μίσος δεν θα νικήσει».



Πηγή: enikos.gr