Στο κατώφλι της χρεοκοπίας ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος

Στάση πληρωμών κήρυξε ο μεγαλύτερος online ταξιδιωτικός όμιλος της Γερμανίας, Unister Holding μετά τον θάνατο το ιδρυτή του, Thomas Wagner, σε αεροπορικό δυστύχημα.Όπως μεταδίδει η γερμανική FVW, ο Wagner ο οποίος ίδρυσε την Unister το 2002, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία της χώρας, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ιδιωτικό του αεροπλάνο συνετρίβη στην Σλοβενία την προηγούμενη εβδομάδα.

Νεκροί βρέθηκαν και οι τρεις συνεπιβάτες Oliver Schilling, εταίρος και μέτοχος στην Unister, ένας Γερμανός οικονομικός σύμβουλος και ο πιλότος.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο, επικαλούμενο δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρει ότι ο 38χρονος Wagner ταξίδεψε με το ιδιωτικό του αεροπλάνο στην Βενετία σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα δάνειο πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Για τον σκοπό τούτο, φέρεται να είχε μαζί του 1,2 εκατ. ευρώ σε μετρητά ως εγγύηση για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ. Η Αστυνομία της Βενετίας επιβεβαίωσε ότι στο αεροσκάφος βρέθηκαν 10.000 σουηδικές κορόνες χωρίς να αναφέρεται σε βαλίτσα με εκατομμύρια ευρώ.