Παγκόσμιο σοκ: Έτσι σκόρπισε το θάνατο στη Νίκαια ο τρομοκράτης

Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία μετά τη νέα επίθεση -με «άρωμα» Ισλαμικού Κράτους - που άφησε πίσω της 84 νεκρούς μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά. Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων
θα αυξηθεί καθώς οι τραυματίες είναι 150, εκ των οποίων 18 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ τους.



Είμαστε σε πόλεμο που έχει ξεκινήσει από τους τρομοκράτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Ο Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ, 31χρονος κάτοικος Νίκαιας τυνησιακής καταγωγής, ταυτοποιήθηκε ως το άτομο το οποίο διέπραξε την επίθεση στη Νίκαια, σύμφωνα με τον γαλλικό ιστότοπο Nice-Matin.com.

Ήταν λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης και η Γαλλία γιόρταζε την εθνική γιορτή της 14ης Ιουλίου. Στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας στη νοτιοανατολική Γαλλία, μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να παρακολουθήσουν επίδειξη βεγγαλικών.



Αυτή ακριβώς την περίσταση εκμεταλλεύτηκε ο 31χρονος Γάλλος με καταγωγή από την Τυνησία, προκειμένου να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης κι ενώ ο κόσμος σταδιακά απομακρυνόταν, εκείνος οδήγησε με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα, ένα φορτηγό ψυγείο κατά πάνω του, για περίπου δύο χιλιόμετρα, κάνοντας ζιγκ ζαγκ και σκορπώντας το θάνατο.



«Οι άνθρωποι έπεφταν σαν κορίνες και ο κόσμος ούρλιαζε» ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, καθώς το φορτηγό παρέσυρε μικρούς και μεγάλους.