Πανικός στη Νίκαια της Γαλλίας – Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος

Μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας με πάνω από 100 νεκρούς και τραυματίες, όταν φορτηγάκι έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε πυροτεχνήματα με αφορμή την εθνική εορτή της Ημέρας της Βαστίλης.

Οι πληροφορίες που έρχονται παραμένουν συγκεχυμένες. Από τα πρώτα λεπτά της επίθεσης, οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Οι σκηνές που μεταδίδονται δείχνουν να επικρατεί πανικός και τρόμος στο σκοτάδι άλλης μια αιματηρής νύχτας για τη Γαλλία. Τα φώτα από τους εορτασμούς αναμειγνύονται με τα φώτα των ασθενοφόρων στους δρόμους της Νίκαιας.

Επικαλούμενο πηγές της περιοχής, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πως υπάρχουν τουλάχιστον τριάντα νεκροί, ενώ το Reuters μεταδίδει πως οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό. Υπάρχουν φόβοι ότι οι αριθμοί αυτοί ενδέχεται να αυξηθούν.

Την ίδια στιγμή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει από φωτογραφίες με τα θύματα.




Οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως επίθεση. Όσο περνάει η ώρα μοιάζει πιθανό το χτύπημα να ήταν τρομοκρατικό, χωρίς ωστόσο να έχει διατυπωθεί επισήμως κάτι τέτοιο.

Ο οδηγός του οχήματος είναι νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, η οποία έχει αποκλείσει περιμετρικά την περιοχή. Το τηλεοπτικό δίκτυο BMF μεταδίδει ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στον δράστη και τους αστυνομικούς.


Ο δήμαρχος της πόλης Κριστιάν Εστροσί (Christian Estrosi) απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Το περιστατικό συνέβη στην παραλιακή Promenade des Anglais στο τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων.
Αυτό είναι το tweet του δημάρχου της Νίκαιας με το οποίο πληροφορεί για την τραγωδία τους συμπολίτες του και τους καλεί να μείνουν στα σπίτια τους.