Παραιτείται διευθυντής τηλεοπτικού δικτύου έπειτα από κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο γενικός διευθυντής της αμερικάνικης ειδησεογραφικής αλυσίδας «Fox News», Ρότζερ Έιλς, έχοντας κατηγορηθεί για σεξoυαλiκή παρενόχληση από πρώην παρουσιάστρια, παραιτήθηκε από την θέση του. Την παραίτηση του ανακοίνωσε ο Ρούπερτ Μέρντοχ, πρόεδρος της μητρικής εταιρείας του Fox News, 21st Century Fox.

H είδηση έρχεται δυο εβδομάδες αφού ο Έιλς κατηγορήθηκε από την παρουσιάστρια Γκρέτσεν Κάρλσον, η οποία δήλωσε πως απολύθηκε από την ειδησεογραφική εταιρεία γιατί αρνήθηκε «σεξουαλικές προτάσεις» από τον διευθυντή της αλυσίδας.

Την Τρίτη η εφημερίδα «New York Times» ανέφερε ότι και άλλη παρουσιάστρια του Fox News, η Μέγκαν Κέλι, αποκάλυψε στους επιθεωρητές ότι και αυτή είχε δεχθεί «απρεπείς» προτάσεις από τον Έιλς πριν 10 χρόνια.

Η ανακοίνωση από την μητρική εταιρεία για την παραίτηση Έιλς δεν αναφέρει τίποτα για σεξoυαλiκή παρενόχληση.



«Ο Ρότζερ Έιλς έχει κάνει σημαντικές συνεισφορές στην εταιρεία μας και στην χώρα μας», δήλωσε ο Μέρντοχ στην ανακοίνωση.

«Ο Ρότζερ μοιράστηκε μαζί μου το όραμα για μια μεγάλη και ανεξάρτητη τηλεοπτική οργάνωση και την διαχειρίστηκε με φανταστικό τρόπο για 20 χρόνια», πρόσθεσε ο Μέρντοχ.

O πρόεδρος της 21st Century Fox δήλωσε ότι αισθάνεται δεσμευμένος να διαβεβαιώσει ότι φεύγει από το Fox News μια διακεκριμένη και δυνατή φωνή.