Ανεβαίνει ο υδράργυρος: Πού θα χτυπήσει ο καύσωνας

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας κατά τόπους τους 38 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά στα νότια πελάγη μέχρι 6 μποφόρ.





Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 18 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 36 και στην Κρήτη από 17 έως 33.

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Σε όλο το Αιγαίο αναμένεται εξασθένηση προς το βράδυ, από τα δυτικά προς ανατολικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.