Χρόνια πολλά μπικίνι! ΔΕΙΤΕ τις 10 stars που έβαλαν «φωτιά» στο Καλοκαίρι!

Μπορεί να «πάτησε» τα 70, ωστόσο, το μπικίνι παραμένει το πιο «καuτό» ρούχο, με τις καλλονές της showbiz να διεκδικούν μία θέση στην ιστορία του πιο σέxy μικρού υφάσματος που έγινε ποτέ!Μαγιό με έμπνευση από… πυρηνικές εκρήξεις

Το μπικίνι, με την έννοια του ενδύματος που χωρίζεται σε δύο μέρη, είναι γνωστό από την Αρχαιότητα, ενώ, στην πρώτη σύγχρονη εκδοχή του, παρουσιάστηκε στις 5 Ιουλίου του 1946, σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι, από τον Γάλλο μηχανικό Λουί Ρεάρ, ο οποίος τελειοποίησε την ιδέα που είχε ο σχεδιαστής Ζακ Εν δύο μήνες νωρίτερα.

Το πιο «καυτό» ύφασμα του Καλοκαιριού πήρε το όνομά του από την Ατόλη Μπικίνι στα νησιά Μάρσαλ, όπου έγιναν οι πρώτες δοκιμές ατομικής βόμβας, ενώ πέρασε πολλές… φουρτούνες, όπως για παράδειγμα ο αποκλεισμός του από τα καλλιστεία Μις Υφήλιος του 1951.


Τελικά, το μπικίνι καθιερώθηκε χάρη στην Μπριζίτ Μπαρντό που το φόρεσε στην ταινία του 1957 «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», ενώ «απογειώθηκε» τρία χρόνια μετά, με την ποπ επιτυχία του Μπράιαν Χίλαντ «Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini».

Με την πάροδο του χρόνου, το μπικίνι έγινε το αγαπημένο μαγιό των γυναικών, αλλά και… σιρικνώθηκε, σε σημείο, μάλιστα, που κατάντησε μονοκίνι, μία έμπνευση του Αυστριακού σχεδιαστή μόδας Ρούντι Γκερνράιχ.

Οι πιο «καυτές» της showbiz

Γιορτάζοντας τα γενέθλια του δημοφιλούς μαγιό, η βρετανική εταιρεία Swimwear365 έκανε δημοσκόπηση για τις σταρς που το φόρεσαν καλύτερα, στην οποία πήραν μέρος 2.000 γυναίκες.

Οι δέκα κυρίες της showbiz που θεωρούνται ως θεές του μπικίνι είναι οι εξής:

1. Ράκελ Ουέλς


2. Ούρσουλα Άντρες


3. Mέριλιν Μονρόε


4. Kέλι Μπρουκ


5. Μισέλ Κίγκαν


6. Πάμελα Άντερσον


7. Μπριζίτ Μπαρντό


8. Χόλι Γουιλόμπι


9. Τζένιφερ Λόπεζ


10. Μπιγιόνσε