Συναγερμός από πυροβολισμούς στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια! (photos + video)


Ένα θρίλερ εξελίσσεται στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια καθώς ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε κέντρο υγείας για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες...
Δεκατέσσερις οι νεκροί της επίθεσης και 14 τραυματίες ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας. Άγνωστη παραμένει ακόμη η ταυτότητα των δραστών και αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι ΗΠΑ το νέο περιστατικό πολλαπλών πυροβολισμών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σαν Μπερναρντίνο με πολλαπλά θύματα. Εκπρόσωποι των αρχών δήλωσαν ότι οι δράστες της επίθεσης εισέβαλαν στο κέντρο υγείας με αυτόματα όπλα, πιθανώς AK-47, και πηγαίνοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο πυροβολούσαν αδιακρίτως. Ανέφεραν ότι οι κινήσεις τους ήταν προμελετημένες, φορούσαν μάσκες και αλεξίσφαιρα γιλέκα και η επίθεση κράτησε λίγα λεπτά. Ακολούθως, διέφυγαν με ένα μαύρο SUV.

Στο σημείο πήγαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι εξέτασαν την πιθανότητα ύπαρξης εκρηκτικού μηχανισμού. Η αστυνομία αναζητά το SUV με το οποίο φαίνεται να έφυγαν οι δράστες από το σημείο της μαζικής εκτέλεσης.



Στο συγκεκριμένο κέντρο εργάζονται 670 άτομα.



Ένας άντρας δέχθηκε μήνυμα από την κόρη του που του έγραφε ότι κρύβεται μέσα στο κτίριο όπου εργάζεται. "Άνθρωποι έχουν χτυπηθεί. Είμαι στο γραφείο περιμένοντας τους αστυνομικούς. Προσευχηθείτε για εμάς. Είμαι κλειδωμένη στο γραφείο".

Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό και έχει ζητήσει να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης.

Η Χίλαρι Κλίντον με ανάρτησή της στο twitter τόνισε ότι αρνείται να δεχθεί το περιστατικό ως φυσιολογικό και πως χρειάζεται ανάληψη δράσης για τον τερματισμό της οπλοχρησίας.



cnn.gr