Μικρά (αλλά μεγαλειώδη) τρικ για να ετοιμάζεστε πιο γρήγορα το πρωί!

Τι πιο ωραίο από ένα ευχάριστο και χαρούμενο πρωινό ξύπνημα, χωρίς καθυστερήσεις, κίνηση στους δρόμους, άγχος και γκρίνιες; Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να το πετύχετε, είναι να μην αφήνετε τα πρωινά στην τύχη τους... Τώρα μπορείτε κι εσείς να ξυπνάτε ευχάριστα και να ετοιμάζεστε γρήγορα, βάζοντας αυτά τα μικρά αλλά θαυματουργά "πρέπει" στη λίστα σας!

1. Αρχικά, ένα από τα πιο σημαντικά βήματα- βρείτε έναν χαρούμενο και αναζωογονητικό ήχο για το ξυπνητήρι σας και ρυθμίστε το να σας ξυπνάει φτιάχνοντάς σας τη μέρα, και όχι δημιουργώντας σας εκνευρισμό.

2. Ένα ξυπνητήρι δε σας είναι αρκετό; Μη νιώθετε άσχημα! Ανήκετε κι εσείς στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που πατάνε το ¨snooze¨ ξανά και ξανά, πριν καταφέρουν να σηκωθούν, νομίζοντας πως έτσι θα κλέψουν άλλα 5 λεπτά ύπνου και ξεκούρασης..; Λάθος! Στην πραγματικότητα ο οργανισμός μας αφυπνείται και βγαίνει από το στάδιο του βαθύ και χαλαρωτικού ύπνου από το πρώτο κιόλας ξυπνητήρι που θα ακούσουμε.. Αν το ακούσετε λοιπόν, μην κάνετε την κίνηση να το κλείσετε.. Αντ΄αυτού, πετάξτε το πάπλωμα και προσπαθήστε στιγμιαία να φέρετε στο μυαλό σας την πιο θετική σκέψη για την έκβαση της ημέρας που έρχεται.. Τώρα σηκωθείτε, με χαμόγελο, και κάντε το να συμβεί!! :)

3. Οργανώστε το πρωινό σας γεύμα καθώς και τα ρούχα που θα φορέσετε από το προηγούμενο βράδυ. Πόσες φορές δεν καθυστερήσαμε ατελείωτα λεπτά σε σημαντική συνάντηση στο γραφείο, προσπαθώντας να σιδερώσουμε το τσαλακωμένο πουκάμισο την τελευταία στιγμή;; Λάθοςςς!!

4. Πετάξτε το κινητό στην τσάντα σας μόλις ξυπνήσετε και μη μπείτε στον (καταστροφικό!) πειρασμό να τσεκάρετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή τις διαδικτυακές σας σελίδες πριν φύγετε από το σπίτι! Το πιο πιθανό είναι να μείνετε κάτω από το πάπλωμα για αυτά τα περίεργα μοοοόνο 5 λεπτάκια, που πάντα καταφέρνουν με μαγικό τρόπο να κινήσουν εν αγνοία μας τους δείκτες του ρολογιού για μισή ή μία ώρα.. και βάλε!

5. Αν είστε από τις γυναίκες που λούζονται καθημερινά, δοκιμάστε μέρα παρά μέρα να λούζετε τα μαλλιά σας το πρωί, όχι με σαμπουάν, αλλά μόνο με μια πολύ ελαφριά μαλακτική κρέμα. Αν δεν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά, θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα φρεσκάρονται και ξεπλένονται, ενώ τα διατηρείτε ενυδατωμένα και υγιή, αποφεύγοντας την αφυδάτωση που πολύ συχνά μας προκαλεί η πολύ συχνή χρήση του σαμπουάν.

6. Μετρήστε πόσες στρώσεις προϊόντων χρησιμοποιείτε το πρωί. Θα μπορούσατε άραγε να εξοικονομήσετε κόπο και χρόνο; Πανεύκολα! Ας πούμε αντί να βάλετε την ενυδατική σας κρέμα, να περιμένετε να στεγνώσει, αμέσως μετά το αντηλιακό σας, ξανά αναμονή και έπειτα το υγρό σας μέικαπ.. Αναμίξτε τις ίδιες ποσότητες στο πάνω μέρος της παλάμης σας και εφαρμόστε τα όλα σε μία στρώση! με τον ίδιο τρόπο γιατί να βάψετε τα νύχια σας με βάση -αναμονή-, βερνίκι -αναμονή-, γυαλιστικό -αναμονή-, όταν μπορείτε στο εμπόριο να βρείτε προϊόντα 3-σε-1; Βάψτε-στεγνώστε-φύγατε!

Και μην ξεχνάτε το πιο αστραφτερό σας χαμόγελο.

queen.gr