Κεφαλλονά... Η αγαπημένη των ηθοποιών του Hollywood

Καρτποσταλικές παραλίες με τιρκουάζ νερά και…
χολιγουντιανές περγαμηνές, κάστρα και μοναστήρια, διαδρομές με θέα στη θάλασσα που κόβει την ανάσα.





Μεγάλο νησί η Κεφαλονιά, σηκώνει καλοκαιρινό σαφάρι για όσους θέλουν να την ανακαλύψουν, ενώ προσφέρει επιλογές και για θεματικό τουρισμό: επισκέψεις σε οινοποιεία, πεζοπορίες στον Εθνικό Δρυμό του ελατοσκέπαστου Αίνου, εξορμήσεις με canoe kayak κ.λπ. Αν δεν φτάσετε αεροπορικώς, το πιθανότερο είναι ότι θα την προσεγγίσετε μέσω Πάτρας ( φτάνει στη Σάμη ) ή Κυλλήνης ( στον Πόρο ), διαθέτει όμως ακτοπλοϊκή σύνδεση και με τα γειτονικά νησιά ( με την Ιθάκη μέσω Σάμης και Φισκάρδου, με τη Ζάκυνθο από την Πεσσάδα και με τη Λευκάδα από το Φισκάρδο ).




Όπως κι αν έχει, μια βόλτα στην πρωτεύουσά της Αργοστόλι είναι must για τον Άγιο Σπυρίδωνα, την οικία Κοσμετάτου και, φυσικά, τη χαρακτηριστική πέτρινη γέφυρα του Δραπάνου ή Δεβοσέτου. Κλασικές εκδρομές σε κοντινή απόσταση από το Αργοστόλι είναι αυτές στα γραφικά χωριά της Λειβαθούς, στο βενετσιάνικο κάστρο του Αγίου Γεωργίου καθώς και στο μοναστήρι του πολιούχου του νησιού Αγίου Γερασίμου, στην κοιλάδα του Ομαλού, όπου καλλιεργείται η τοπική ποικιλία σταφυλιού Ρομπόλα. Highlight τα δύο σπήλαια του νησιού Μελισσάνη και Δρογγαράτη κοντά στη Σάμη. Οι πιο σοφιστικέ γωνιές της Κεφαλονιάς, δηλαδή το γραφικό λιμανάκι του Φισκάρδου και το επιβλητικό κάστρο της Άσσου, όπως και η πιο διάσημη παραλία της, ο Μύρτος, βρίσκονται στον Βορρά.





Στις διαδρομές σας όμως πρέπει να συμπεριλάβετε και την τουριστική νότια πλευρά ( είτε μείνετε σε κάποιο από ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής είτε έρθετε για βουτιές στις αμμουδιές της ) αλλά και τη χερσόνησο της Παλικής για ένα γύρο με στάσεις στο Ληξούρι, στις παραλίες Ξι και Πετανοί και στη Μονή Κηπουραίων, απ’ όπου θα απολαύσετε το μοναδικό πελαγίσιο ηλιοβασίλεμα.